Inför Kalmar FF

På söndagen är det dags för Bollklubben Häckens näst sista hemmamatch säsongen 2016 och för motståndet står Kalmar FotbollsFörening. Det är två lag som befinner sig i en klunga poängmässigt i den allsvenska tabellen, fem lag inom två poäng med fyra matcher kvar. I föregående omgången fick BK Häcken oavgjort borta mot Jönköping Södra medan Kalmar föll mot Örebro med 1 – 2, även det på bortaplan.

Peter Gerhardsson får, i sin näst sista hemmamatch som tränare för BK Häcken, klara sig utan Abubakari och Kamara (avstängda) samt skadade lagkaptenen Ericsson. Däremot är Paulinho, som gjorde comeback (och mål) mot J-Södra, återigen med i truppen och det återstår att se om han är så återställd att han startar. Hisingens superbrasse har sedan sin återkomst förra sommaren gjort 20 mål på 24 matcher i Allsvenskan samt 7 mål på 6 cupmatcher.

Senast lagen möttes var i slutet på maj, då slutade det oavgjort 1 – 1. Målskyttar då var Paulinho och den sedermera till Leeds sålda Marcus Antonsson. I förra årets möte vann BK Häcken med 3 – 0 i en match där Nasiru Mohammed var tvåmålsskytt och Joel Andersson gjorde ett.  

Gerhardsson mönstrar följande besättning mot Kalmar FF:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Wahlström, Mensah, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Schüller, Berggren, Farnerud, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Mohammed, Savage, Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners