Kaptenen mönstrar av. Och på!

När slutsignalen ljuder på Bravida Arena den 6 november signalerar det inte bara slutet på BK Häckens säsong, utan även på lagkaptenen Martin Ericssons spelarkarriär. Samt början på en ny karriär i BK Häcken.
– Det var ett tufft beslut att lägga av men det känns bra att jag får vara kvar miljön och klubben, om än i en annan roll, säger Martin Ericsson.

Med en professionell karriär som inleddes vid 17 års ålder i Brage och via IFK Göteborg, Ålborg, Bröndby och Elfsborg avslutas om en knapp månad på Hisingen med BK Häcken är 36-åringen en av klubbens, och Allsvenskans, mest rutinerade spelare. Med sin spelskicklighet och bollbehandling har han varit en omtyckt spelare i alla klubbar han spelat för och när han kom till BK Häcken 2012 (på lån från Elfsborg) gjorde klubben sin bästa säsong någonsin.
– Det värmde något otroligt i hjärtat när vi blev mottagna av fansen på flygplatsen efter andraplatsen, säger han. Vi fick uppskattning från nästan alla för vårt sätt att spela och nu är den här offensiva fotbollen en del av klubbens identitet.

Parallellt med fotbollen har Martin studerat Sports Management på ett danskt universitet, tillsammans med tre andra spelare. Examen blir det om ett drygt år men redan i år kommer han att börja använda sina kunskaper och sin erfarenhet hos BK Häcken.
– Precis alla detaljerna är inte fastställda än men jag kommer helt enkelt att ta klivet från omklädningsrummet till kontoret en trappa upp. Jag kommer att arbeta med management tillsammans med Sonny (Karlsson), det känns väldigt spännande.

Men först har han en allsvensk säsong att avsluta som spelare. En vadskada har hållt honom borta från fotbollen under en period men han hoppas kunna komma tillbaka innan säsongsavslutningen i november. En annan faktor som han känner underlättade beslutet att avsluta spelarkarriären är guldet i Svenska Cupen.
– Jag sa ju det innan, jag ville lyfta den där jävla bucklan. Det är en upplevelse jag inte vill byta mot något annat. Det var en helt euforisk känsla och det var fantastiskt att få fira med alla supportrar som åkt ner till Malmö!

Vi får skäl att återkomma till Martin Ericssons karriär under hösten så vi väntar med att tacka av honom till hemmamatchen mot Falkenbergs FF den 6 november.

Huvudpartner

Officiella branschpartners