Oavgjort i Jönköping

Bollklubben Häcken spelade oavgjort, 1 – 1, i bortamatchen mot Jönköping Södra. Hemmalaget ledde länge matchen men en inhoppande Paulinho kvitterade på straff. Efter det utvecklade sig en ganska stillsam match till rena holmgången och båda lagen fick syna flera gula kort samtidigt som de båda försökte få med sig tre poäng.

BK Häcken stod och sov när matchen startade och Kozica kommer helt fri med Peter Abrahamsson som räddar till hörna. Då hade det gått 14 sekunder. Efter det blir det lite lugnare. Båda lagen gillar verkligen att hålla i bollen och de är dessutom bra på det. Jönköping kommer lite längre fram när de har bollen och ligger väldigt tätt och rätt när de försvarar. Häckens bästa chanser kommer via fasta situationer samt hårda direktskott från Adam Andersson, som spelar från start på mittfältet. Med 10 minuter kvar av halvleken missar Häckens försvar och Smylies skott går via en Häcken-spelare i mål. 1 – 0 till Jönköping alltså och det står sig till halvtid.

I andra halvlek tar BK Häcken tag i matchen och jagar kvitteringen. John Owoeri som hållts osynlig hela första halvlek av Jönköpings försvar jagar på allt som rör sig och Alexander Farnerud och Nasiru Mohammed letar efter avslut. Gerhardsson vill ha ännu mer tryck framåt och byter in Paulinho som gör comeback efter sin rehab. Jönköpings Svensson får på en rökare från distans som räddas av Abrahamsson. Även Alhassan Kamara kommer in och Wahlström nickskarvar över målvakten men bollen räddas innan den går i mål av en utespelare. Med en knapp kvart kvar av matchen går Owoeri omkull i straffområdet och får straff. Fram stiger Paulinho och sätter iskallt kvitteringen som om han inte varit borta överhuvudtaget. Hans åttonde mål på nio allsvenska matcher.

Jönköping trycker nu på för ett ledningsmål och Häcken hugger på allt. Matchen är nu mycket svängig och det smäller rejält i närkamperna. Bästa chansen har Owoeri som sånär når Rasmus Lindgrens fina långboll nära målet. Några fler mål blir det dock inte, matchen slutar 1 – 1.

Huvudpartner

Officiella branschpartners