René Makondele till Gefle

René Makondele tar farväl av BK Häcken och kommer att spela för Gefle IF säsongen 2017. Allsvenskans mesta målskytt bland alla aktiva spelare  kom till Hisingen säsongen 2010 från Helsingborgs IF och har tidigare även spelat för just Gefle IF. Hans alllsvenska debut kom 2003 för Djurgårdens IF och sedan dess har René levererat 75 mål och 53 assist i landets högsta serie. I BK Häcken gjorde han sina poängmässigt bästa säsonger 2011 och 2012 när han stod för totalt 20 mål och 18 assist från sin vänsterytterposition.
– René har varit fantastisk för oss under sina år här och har varit en av lagets viktigaste spelare. Vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Sonny Karlsson.

René Makondele har hittills gjort 161 allsvenska matcher för BK Häcken (det återstår 3 matcher säsongen 2016) och har även den rent objektivt bästa spelarramsan i Allsvenskan.

René Makondele
Han e en go gubbe
Kommer från Kongo
Spelar i Häcken
(mel. valfri)

Huvudpartner

Officiella branschpartners