Tappad ledning mot Kalmar FF

Det blev förlust med 2 – 3 i säsongen näst sista hemmamatch mot Kalmar FF, detta trots att man vänt ett underläge med 0 – 1 till ledning med 2 – 1 i halvtid. Målskyttar för BK Häcken var John Owoeri och Emil Wahlström. 
– Vi kommer in i matchen först efter deras mål, tyvärr är vi slarviga både offensivt och defensivt i andra halvlek när matchen är väldigt öppen, säger Peter Gerhardsson. 

Matchen inleddes avvaktande från båda håll och det tog 20 minuter innan första rikigt heta målchansen kom. Det var gästerna Kalmar FF som stod för den och Romario blev serverad med ett fint inspel från högerkanten som han satte direkt i mål. BK Häcken vaknade till och tog spelmässigt över nästan omedelbart. Demba Savage har en farlig nick tätt utanför, Alexander Farnerud skjuter men målvakten kan rädda. Istället fälls John Owoeri  straffområdet och domaren blåser straff. Owoeri kliver själv fram och prickar säkert in kvitteringen. Han får ytterligare en fin chans på en passning från Demba Savage men får inte till avslutet. Precis innan halvtid slår Farnerud en perfekt hörna och upp stiger Emil Wahlström och nickskarvar in 2 – 1, hans första mål i gulsvart sedan maj 2011. BK Häcken tar med sig ledningen in i omklädningsrummet.

I andra halvlek kvitterar Kalmar nästan direkt. Efter en hörna uppstår lite allmänt kaos i straffområdet och Tobias Eriksson kan trycka in bollen. Matchen blir nu väldigt öppen och båda lagen har flera möjligheter att ta ledningen. Tyvärr blir det Kalmar som gör det, en kontring ger Måns Söderkvist fri lejd fram mot en övergiven Abrahamsson och lyckas få bollen förbi och in i mål. BK Häcken svarar sånär med en fin passning från Owoeri till Farnerud men målvakten lyckas täcka avslutet. Det blir mer och mer hemmalaget som trycker på och Kalmar som kontrar farligt ju längre matchen lider. Några fler mål blir det däremot inte, Häcken förlorar hemmamatchen med 2 – 3 och får ta nya tag i den kommande bortamatchen mot AIK.

Huvudpartner

Officiella branschpartners