Avtackning på söndag!

På söndag avslutar Bollklubben Häcken sin säsong 2016 med hemmamatch mot Falkenbergs FF. Det är inte bara säsongen som tar slut utan även René Makondeles, Martin Ericssons och Peter Gerhardssons tid i BK Häcken. Tack vare BRA Bygg kommer alla som vill se matchen och hylla dessa gulsvarta hjältar in gratis! Missa inte detta! 

René Makondele kom till BK Häcken från Helsingborgs IF sommaren 2010, den allsvenska debuten skedde redan 2003 för Djurgårdens IF, och han gjorde omedelbart positionen som vänsterytter till sin. 161 allsvenska matcher och 73 poäng (42 mål och 31 assist) har det blivit i gulsvart för René som nästa säsong återvänder till Gefle IF.

Martin Ericsson har under sina sista år i klubben både varit lagkapten och en av lagets bästa och viktigaste spelare. Det sistnämnda har han varit sedan han kom på lån från Elfsborg säsongen 2012, året då lilla Häcken var så nära, så nära att vinna SM-guld. 108 allsvenska matcher och 53 poäng har den elegante mittfältaren samlat ihop till under sin tid på Hisingen.

Peter Gerhardsson gick från att vara assisterande tränare i Helsingborg till att ta över allsvenska nykomlingen BK Häcken 2009. Åtta säsonger senare är han den överlägset mest framgångsrika tränaren i klubbens historia med ett allsvenskt stort silver och ett guld i Svenska Cupen som höjdpunkter. Under hans tid i klubben har BK Häcken varit det sjätte bästa laget i landet i att spela ihop allsvenska poäng samt etablerat en spelskicklig, offensiv fotboll som klubbens kännemärke.

Även BK Häckens mångåriga materialförvaltare Leif ”Moffa” Johansson kommer att tackas av i samband med matchen. 

Avspark är 15.00 på Bravida Arena. BRA Bygg bjuder på fri entré. Hämta ut din biljett i biljettkassorna på Bravida Arena, som öppnar kl. 13.00.

Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners