Holiday on ice…

Det märktes redan i omklädningsrummet. En tystnad skapad av fokuserade tankar och en stegrande spänning låg som en tät dimma bland handskar, klubbor och hjälmar. Någon tänkte taktik och analyserade motståndarlagets uppställning, någon annan knöt skridskorna med omsorg medan de andra tittade förundrat på utrustningen.

Mitt i tystnaden, lätt gömd bakom en bänk låg han… Bollklubbens fystränare, Nicklas Möller.

”Jag har inte åkt skridskor på trettio år. Det här kommer inte gå bra…” I det kan vi ana att han någonstans hade en poäng. ”Jag får vakta kassen, då kan jag hålla mig i ribban och stolparna”.

Till tonerna av Tommy Nilsson och Tone Norums ”Allt som jag känner” gled till sist Cupmästarna ut på isen. Spända anleten och fasta blickar avslöjade vikten av matchen.

Publiken var på plats. Idag bestod den enbart av målvaktstränare Mats Johansson som fick agera domare och hejaklack samtidigt som han fick plocka upp all konfetti han spridit under inmarschen.

Redan efter första bytet förstod vi att det blå laget skött träningen på ett utmärkt sätt. Ledda av Pontus Ekblom satte de en enorm press på det vita laget. Patrik Ghazarian, som gjort samma analys som Nicklas Möller kunde dock hålla tätt… de första trettio sekunderna. Därefter satt pucken i nät…

Vita lagets överlägset bäste spelare, Alexander Farnerud, slet sig fri och sköt ett skott som i hårdhet endast kan mäta sig med Christoffer Källqvist fart på ett bowlingklot. Dessvärre stod stolpen i vägen och returen som gled genom hela banan friställde blå lagets Pontus Ekblom som pricksköt 1-0.

Det är nu han glider in, Bambi Binaku. Från ingenting skapar han sin match i matchen genom att välta ner Rasmus Lindgren. Ingen åtgärd från domare Johansson som istället pratar statistroll i nästa Beckfilm. Revanschen låter inte vänta på sig och när Bambi och Rasmus möts vid sargen i bytet efter förblir Bambi liggande. Vi håller alla andan men på nio reser han sig. Johansson har nu tagit rollen som hejaklacksledare för vita laget och återigen pratas det statistroll för usel filmning…

Tempot höjs och det mesta handlar nu om Alexander Farnerud. Han är överallt och kan till och med åka baklänges vilket imponerade stort på de övriga i laget. Helt naturligt kvitterar han. Vid ställningen 1-1 gör Crespo sin debut som hockeyspelare och konstaterade att han var nöjd med sin insats. Tyvärr varade bytet i fem sekunder och han släppte aldrig båsdörren. Bytet påminner om sportchef Sonny Karlssons bedrift att blivit inbytt i 80 minuten för att plockas av i 83:e…

Innan första periodpausen hinner en stekhet Pontus Ekblom göra sitt andra mål för dagen. En riktig pärla där han tar snurrfinten till en helt ny nivå och avslutar i andra maskan uppifrån!

”Det är oerhört halt och mycket felstudsar där ute”, konstaterar Peter Abrahamsson som gjorde sin starkaste uppvärmning någonsin.

Andra perioden börjar med ett jätteslagsmål där samtliga skridskokunniga deltog. Crespo försökte ta sig fram men de starka känslorna hade lagt sig innan han hunnit ta första skäret.

Gustav Berggren stänker snyggt in 3-1 och det vita laget är i brygga.

”Jag har varit här sedan kl 07.00 i morse för att slipa skridsko, tejpa klubba och mentalt förbereda mig. Vi får inte vika oss nu!” manar en taggad Alexander Farnerud, som skulle avvaktat med sitt peptalk tills de andra var på plats och kunde höra honom.

Niklas Möller i det blå laget står för strålande insatser och motar alla försök till reducering men till slut går det inte längre. Ett taktiskt misstag av de blå backarna friställer Farnerud som gör sitt andra mål.

Bambi Binaku, som tillbringar mer tid liggande på isen än upprätt lyckas på något märkligt sätt bli tvåmålsskytt.

Matchen lever och spelet böljar fram och tillbaka. Flera spelare imponerar på Mats Johansson, som för ett ögonblick förvandlats till talangscout med amerikansk dialekt.

”Martin har en bra blick för spelet, Krickans passningar är perfekta, vilket jag lärt honom, Kari har växlat upp ett par steg, Rasmus Schuller ser starkt ut och Emil Wahlström är ensam med ordentligt hårsvall och det är väl det enda som håller där…”

Efter en hård ordväxling med ett flertal spelare väljer publiken, Mats Johansson, att lämna hallen och återigen lägger sig tystnaden över hallen. Denna gång helt byggd på trytande ork…

När slutsignalen ljuder står det blå laget som vinnare med 6-3.

”Med två mål och en assistent så tycker jag nog att jag är matchens lirare”, säger Bambi Binaku och får medhåll från de övriga i laget.

Slitna spelare tar sig i sakta gemak och till tonerna av A whiter hade of pale mot omklädningsrummet där syrgas och ett överraskande extra inlagt fyspass väntar!

Vi tackar Mats Johansson för att vi fick låna in honom samt för lånet av Spotifylistan för in- och utmarschsmusik…

Huvudpartner

Officiella branschpartners