Sjumålsseger!

Bollklubben Häcken avslutade säsongen och Peter Gerhardssons tid i klubben på bästa sätt. Hela 7 – 0 mot Falkenbergs FF och fyramålsskytten John Owoeri vann dessutom den allsvenska skytteligan. Martin Ericsson, René Makondele, Leif ”Moffa” Johansson och Peter Gerhardsson tackades av och vi återkommer med bilder och intervjuer från det.

Matchen inleddes med småtrevligt spel från båda lagen innan Joel Andersson hittade Alexander Farnerud i djupled som elegant lobbade in 1 – 0. Mindre än två minuter senare stod det 2 – 0, Rasmus Schüller nickade in en hörna från Farnerud. Efter det gick luften mer eller mindre ur Falkenberg och BK Häcken tog över matchen helt. Faktum är att Falkenberg inte har en målchans på hela matchen.

3 – 0 kommer efter 26 minuter, Nasiru Mohammed gör mål på en fin framspelning från Farnerud och Häcken-klacken sjunger om möjligt ännu högre. Med resultatet mer eller mindre klart blev det nu en fråga om John Owoeri skulle bli allsvensk skyttekung. Han kommer otroligt nära både en och två gånger, sen ger Mohammed honom öppet mål med en frispelning och då missar han inte. 4 – 0 i halvtid till Häcken i det väldigt kalla novembervädret.

I andra halvlek fortsätter den totala hemmadominansen. Målchanserna kommer om och om igen och Owoeri gör 5 – 0 efter mindre än fem minuter. Det blir en defilering mot slutsignalen med Owoeri som gör 6 – 0 och 7 – 0 och Martin Ericsson bärs av planen under publikens jubel. René Makondele kommer in och får ta emot jubel samt flera fina passningar. Efter slutsignalen får Gerhardsson, Ericsson, Makondele och Leif ”Moffa” Johansson ta emot blommor och stående ovationer.

BK Häcken vinner med 7 – 0 (klubbens största allsvenska seger), John Owoeri vinner skytteligan och Häcken slutar på tionde plats i Allsvenskan 2016.

Huvudpartner

Officiella branschpartners