Skyttekungen!

John Owoeri vann den allsvenska skytteligan 2016 med 17 mål, tre mål före Sebastian Andersson, Norrköping samt Vidar Kjartansson, Malmö. Det är exakt lika många mål som han gjorde på tre allsvenska säsonger i Åtvidaberg. Efter en trög vår där han dels konkurrerade med främst Alexander Jeremejeff om att starta, dels inte var i fysisk toppform, har den forne U20-landslagsmannen för Nigeria gjort mål på (nästan) allt som rör sig. Vi går igenom hans säsong, mål för allsvenskt mål.

Efter en försäsong samt ett cupspel där han stod för en fullträff (mot Trollhättan) stod han lite i skymundan av Jeremejeff och framförallt Paulinho. Men efter att han bytts in i hemmamatchen mot Gefle vaknade han till liv ordentligt och gjorde ett och ett halvt mål.

28 april. 5 – 1 (6 – 1) mot Gefle. Owoeri tar hand om en frispark från vänster, några meter utanför straffområdet, på absolut bästa sätt. Får även på en riktig kanon som touchar Kari Arkivuo och fastställer slutresultatet till 6 – 1, men Arkivuo står som målskytt.

29 maj. 3 – 1 (3 – 1) mot Djurgården. Owoeri tar emot felvänd, vänder runt och skjuter in bollen perfekt vid stolproten.

9 juli. 2 – 1 (4 – 2) mot Hammarby. Martin Ericsson vinner bollen centralt och frispelar John Owoeri som rusar fram och smeker in bollen vid bortre stolpen.

9 juli. 3 – 1 (4 – 2) mot Hammarby. Häcken kontrar genom Samuel Gustafson som slår en helt perfekt boll i djupled till Owoeri som behärskat placerar in 3 – 1.

24 juli 0 – 1 (2 – 0) borta mot Helsingborg. I sommarhettan på Olympi kom Owoeris första mål på bortaplan. Efter 25 minuter hittar Schüller en lång genomskärare från egen planhalva som sätter Owoeri en mot en, forwarden tar sig förbi sin back och placerar in ledningsmålet perfekt vid bortre stolpen.

31 juli 1 – 1 (1 – 1) mot Helsingborg.  Samuel Gustafson får bollen ute till vänster och slår in en boll som går rakt igenom allt och alla innan den når en helt fri Owoeri som bara har att lägga in bollen i öppet mål.

7 augusti 1 – 1 (2 – 4) borta mot Elfsborg. En fin djupledsboll hittar Demba Savage till höger som driver framåt och slår en perfekt pass tvärs över straffområdet till John Owoeri som bara har att lägga in bollen i öppet mål.

7 augusti 1 – 3 (2 – 4) borta mot Elfsborg. En Elfsborgsspelare slår en bakåtpass som går rakt i gapet på Owoeri som rycker ifrån, rundar målvakten och lägger in 3 – 1.

28 augusti 2 – 1 (3 – 1) mot Östersund. Savage bryter ett uppspel högt upp i banan, han spelar Farnerud som lägger en smörpassning fram till Owoeri som placerar in 2 – 1.

19 september 1 – 2 (2 – 2) mot IFK Göteborg. John Owoeri står för matchens soloprestation när han får bollen nere vid sidlinjen, driver inåt och sedan skruvar in reduceringen i bortre krysset. Och han får det att se både enkelt och självklart ut.

1 oktober 1 – 1 (2 – 4) mot Malmö. Alexander Farnerud slår en hörna som Baba Mensah skarvar vidare mot bortre stolpen där John Owoeri dyker upp och gör 1 – 1.

23 oktober 1 – 1 (2 – 3) mot Kalmar. John Owoeri  fälls i straffområdet och domaren blåser straff. Owoeri kliver själv fram och prickar säkert in kvitteringen.

27 oktober 1 – 1 (2 – 1) borta mot AIK. Rasmus Schüller lyfter mot Owoeri som får ner bollen i duell med en back, vänder upp utanför straffområdet och skjuter en halvvolley med vänstern. Det blir ett fantastiskt stiligt mål som går över Carlgren i målet och precis under ribban. Owoeri skrattar sig igenom halvtidsintervjun strax efteråt.

6 november 4 – 0 (7 – 0) mot Falkenberg. Nasiru Mohammed ger Owoeri öppet mål med en frispelning och då missar han inte.

6 november 5 – 0 (7 – 0) mot Falkenberg. Mohammed rycker fram på högerkanten och spelar in till Owoeri som placerar in bollen från nära håll.

6 november 6 – 0 (7 – 0) mot Falkenberg. Alexander Farnerud spelar in från vänsterkanten, målvakten försöker stöta bort bollen men Owoeri tar hand om den och placerar lugnt in 6 – 0.

6 november 7 – 0 (7 – 0) mot Falkenberg. Tar emot i djupled från Mohammed och dunkar in slutresultatet.

Huvudpartner

Officiella branschpartners