Teddy Olausson till A-laget!

BK Häckens U19-tränare Teddy Olausson började igår måndag sitt nya jobb som assisterande tränare i A-laget och ersätts i U19 av Jesper Ljung. Olausson avslutar därmed fem år i BK Häckens akademi, där han varit chefstränare för U19 i fyra. Vi fick ett samtal (och tog bilden ovan) med Teddy efter dagens stenhårda fyspass där han och övriga ledare var med och deltog. Vi inledde med att summera säsongen med U19.
– Häckens U19 ska vara ett av de bästa lagen i Sverige och det är vi också. Vi vann B18 i Gothia Cup och kom trea i Allsvenskan Södra och missade slutspelet. Precis som tidigare år har vi haft många duktiga spelare och en av dem, Daleho Irandust, har mest tränat med A-laget under hösten, säger Olausson. Då är ju både Gustav Berggren och Albin Skoglund redan i A-truppen ska vi komma ihåg.

– Åren i Akademien har varit jättebra, vi har haft bra spelare och bra resurser att utveckla dem till att bli ännu bättre. Vi vann SM-guld 2014 och har hela tiden varit med i toppen. Jag har ju följt med 96-kullen från att jag tränade U17 så de killarna och jag har ju haft kontinuitet, några av dem återser jag ju nu i A-laget, fortsätter han. Tidigare har ju de bästa unga spelarna gått till IFK, nu är vi både ikapp och förbi där. De bästa spelarna går till oss nu, de ser ju att vi ger dem chansen i Allsvenskan. Bara de är tillräckligt bra så får de ju spela hos oss. Sen vinner vi mycket i U19 och vi har en riktigt bra miljö och en mycket välskött akademi.

När vi frågar Akademichef Tomas Andersson om Teddys period i Häcken konstaterar han att ”jag har värvat många bra unga spelare till BK Häcken, men Teddy är den bästa värvning jag gjort.”

Teddy Olausson är och har varit förknippad med både BK Häcken och IFK Göteborg. Han var ungdomsspelare i IFK men gjorde hela 183 A-lagsmatcher för BK Häcken som mittback. 2007 var han assisterande tränare i det IFK Göteborg som senast vann SM-guld och som kom tvåa efter Mikael Stahres AIK 2009. Nu är det alltså dags att återgå till seniorfotbollen och Allsvenskan, den här gången med BK Häcken.
– Det var roliga år i IFK, alltid kul att vinna guld och jag ser fram emot att vara med i Häckens ledarstab. Jag har varit tränare ganska många år och har en både bred och djup inblick i vad det innebär. Jag har en bra bild av landets unga spelare, inte bara de i Häcken. Ett av mina ansvarsområden kommer att vara att jobba med det defensiva, det är nog även det område jag behärskar allra bäst. Det ska bli roligt att var på seniornivå igen, att träna de allra bästa spelarna är något man som tränare strävar efter. 
– Jag är en person som gillar att arbeta, jag har alltid jobbat väldigt hårt. Jag tror att det är så man når resultat, avslutar en fortfarande genomsvettig Teddy Olausson.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners