Klart godkänd säsongspremiär

Det blev förlust i säsongspremiären. Ålborg vann träningsmatchen med 1–0, efter att Jannik Pohl gjort matchens enda mål i den 36:e minuten.

Hemmalaget inledde matchen klart bäst och tryckte tillbaka BK Häcken men steg för steg växte gulsvart in i matchen och hade sin bästa period i första halvlek precis när målet kom, på en kontring där BK Häcken tappade boll i mittplan och Peter Abrahamsson i målet kunde inte göra något åt frispelade Pohls avslut.

I andra halvlek skapade BK Häcken flera bra lägen för att kvittera men årets första mål ville inte in.

– Ser man till målchanser totalt sett, över hela matchen, så vinner vi där. Vi skapar väldigt mycket, också rena lägen som vi behöver förvalta på ett bättre sätt. Men om vi sätter betyg på matchen är det klart godkänt. Det såg väldigt fysiskt bra ut tycker jag, vi springer väldigt mycket och orkar vara explosiva. Andra halvlek visar att vi kan ställa om från ett anfall- till ett försvarsspel på ett bra sätt, och tvärtom, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Sedan hatar jag att förlora fotbollsmatcher och jag tycker inte om känslan när man kommer in och känner att ”hade vi bara gjort mål på den chansen” eller ”hade vi inte gjort så eller så” så hade vi vunnit matchen. Eller ”vi var minst lika bra som dem”. Det är ofta man slänger sig med sådana uttryck. Och det är okej när vi spelar en träningsmatch, för vi ska inte sticka hål på vår självkänsla, för vi gör en klart godkänd insats här i dag även fast vi förlorar. Men jag vill inte att det ska bli en massa ursäkter över en längre tid.

 

Se en längre intervju med tränare Stahre på vår Facebooksida här.

 

Mer om matchen går att läsa på Fotbollskanalen, GT, GP och Sportbladet.

 

Så ställde BK Häcken upp:

Peter Abrahamsson (46, Jonathan Rasheed) – Jakob Lindström, David Engström, Rasmus Lindgren (60, Egzon Binaku), Kari Arkivuo (46, Joel Andersson) – Erik Friberg (46, Mohammed Abubakari), Gustav Berggren – Daleho Irandust (72, Albin Skoglund), Alexander Farnerud (60, Adam Andersson) Nasiru Mohammed – Crespo Kamara (75, Lucas Hedlund).

Huvudpartner

Officiella branschpartners