Landslagsdebut!

När landslagstränaren Janne Andersson idag presenterade startelvan inför morgondagens match mot Elfenbenskusten är det Bollklubbens Peter Abrahamsson som vaktar målet!

– Det är såklart oerhört roligt att få förtroendet från start! Vi möter ett mycket bra lag. De har flera spelare i de stora ligorna och är dessutom regerande Afrikanska mästare. Ett mästerskap som de genrepar för här i Abu Dhabi så det kommer bli mycket att göra, säger Peter och fortsätter, vi har scoutat på lag- och individuell nivå så jag har ganska bra koll på deras offensiva spelare.

Landslaget är i Abu Dhabi på en traditionell januariturné där två matcher skall spelas. Söndag 8 januari spelas matchen mot Elfensbenskusten (sänds i TV12, 13:45) och torsdag 12 januari då Slovakien (sänds i TV12, 16.45) står för motståndet.

Det är en imponerande fotbollsresa Peter gjort. Från de första stegen hemma i Jörlanda via Vallens IF, Örgryte IS till Bollklubben och nu landslaget.

– Självklart är det både inspirerande och lärorikt att få vara med i landslagstruppen. Ledarstaben arbetar lite annorlunda mot hur vi har gjort tidigare i BK Häcken. Jag har jobbat ihop med Janne tidigare i ÖIS 2010 så lite känner jag igen.

Peter delar rum med Andreas Linde, Molde FK. Peter och Andreas kommer snart att stöta på varandra igen då Bollklubben och Molde FK möts i Dubai International Cup.

Förutom träningar och teori har spelarna hunnit med ett besök på Ferrari World där de bland annat har åkt världens snabbaste berg-och dalbana.

-Jag vågade faktiskt åka den. Det är lite speciellt att åka i 240 km/h. Det kändes i magen, skrattar Peter.

Vi håller tummarna för att landslagsdebuten blir mindre omtumlande än besöket på Ferrari World.

Lycka till Peter!

Huvudpartner

Officiella branschpartners