Nu drar vi igång!

Idag samlades BK Häckens ledarteam med Mikael Stahre i spetsen för att dra upp riktlinjerna inför säsongen 2017.

Förutom Mikael Stahre, består teamet av idel kända ansikten från föregående säsonger, Christian Lundström, Pontus Ekblom, Mats Johansson, Patrik Ghazarian och Nicklas Möller. Nya för säsongen är Teddy Olausson som efter flera framgångsrika år som akademitränare tar klivet upp till A-truppen samt Kjell-Ove Johansson som efterträder sin far Leif ”Moffa” Johansson på posten som materialförvaltare.

Mitt i byggdammet som råder på Gothia Park Academy, får vi en pratstund med Mikael Stahre som gör sina första dagar som vår nye huvudtränare.

– Vi har en gedigen och mycket rutinerad ledarstab. Det är viktigt att allt från materiel till det vi gör på planen fungerar, säger Mikael Stahre och fortsätter, att vara så noggrann vi kan vara i varje detalj är avgörande för resultatet.

–  Vi  har utökat tränarstaben kommer kunna jobba än mer intensivt och effektivt med bland annat individuell träning. Det känns verkligen bra.

När träningen drar igång måndag 9 januari kl 14.00 på Bravida Arena är det med en i stort sett komplett trupp. Saknas gör Peter Abrahamsson som är med landslaget i Abu Dhabi samt Rasmus Schüller och Kari Arkivuo som är med det Finska landslaget.

– Det blir en kort men intensiv försäsong med många dubbelpass där vi varvar fotboll med fysik. Den tredje träningsveckan avslutas med match mot Aalborg i Danmark. Därefter väntar ett träningsläger i Dubai där vi också deltar i Dubai International Cup. Vi kommer möta Bröndby, Molde och Midtjylland.

Väl hemma igen inleds tävlingssäsongen med spel i Svenska Cupen där vi går in i gruppspelet som titelförsvarare. Första matchen spelas på bortaplan den 18 februari mot BKV Norrtälje därefter väntar Åtvidabergs FF (25 feb) hemma samt Örebro SK (5 mars) borta.

– Svenska Cupen är jätteviktig! Det är en av två tävlingar man kan vinna i Sverige så det är klart att vi vill försvara vår titel. Vi får bra och betydelsefulla matcher innan allsvenskan drar igång i april. Jag har varit med om att vinna cupen två gånger och självklart vill jag vinna igen!, säger Mikael.

Det är mycket planerande och förberedelser inför säsongen och vi märker att Mikael är noga med detaljer, ”allt räknas”.

– Visst är det så, vi kan ta det begreppet hur långt som helst. Allt från det arbete som styrelse, tjänstemän, spelare, ledare och supportrar gör leder till resultat. När det gäller det sportsliga måste vi förbereda vår träning, vår matchplan, vår fysiska och mentala nivå. Allt räknas och inget är egentligen överordnat något annat. Vi får inte underskatta detaljer. Det finns många vägar att vinna i fotboll och vi är här för att vinna matcher, avslutar Mikael innan han skyndar iväg till nästa möte.

 

Ni är alla varmt välkomna att följa årets första träningspass på Bravida Arena måndagen 9 januari klockan 14.00. Vi bjuder på kaffe, välkomna!

 

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners