Savage tränar efter malarian

Demba Savage har återhämtat sig efter malarian. I går friskförklarades han och i dag gjorde han årets första träning på GPA.

– Nu ska jag jobba hårt för att komma i bra form, säger Demba Savage.

Yttermittfältaren skulle resa tillbaka till Göteborg den sjunde januari efter semestern hemma i Gambia, för att vara redo för lagets säsongsstart två dagar senare. Men samma morgon, efter ett tidigt pass på gymmet, blev Demba Savage dålig och åkte in till sjukhuset. Där konstaterades att han hade malaria och 28-åringen tvingades boka om flygbiljetten till Sverige.

Men i torsdags landade Savage i Göteborg och i dag gjorde han sitt första träningspass, tillsammans med sjukgymnast Patrik Ghazarian.

– Jag hade sett fram emot att komma tillbaka till träningspremiären med laget men det blev inte så. Nu är jag jätteglad över att kunna träna igen, säger Demba Savage.

Redan i morgon räknar han med att vara med i någon del av den kollektiva fotbollsträningen, samtidigt har han fått tydliga rekommendationer om att lyssna på hur kroppen reagerar de här första träningsdagarna. Nästa vecka är planen att Demba Savage ska vara i full träning med laget.

Nästa fredag väntar årets första match, när BK Häcken möter Ålborg på den danska klubbens träningsanläggning, 27 januari.

– Vi får se om jag är i form till dess. Men det är mycket bättre att vi börjar spela träningsmatcher tidigt, i stället för att bara träna och träna. Det blir intressant att spela mot ett danskt lag, säger Demba Savage.

Bara dagar efter Ålborgmatchen väntar avresa till Dubai, för träningsturneringen Dubai International Cup.

– Jag längtar tills det, att få komma tillbaka till värmen igen, säger Demba Savage och skrattar.

Men trots att han precis lämnat Gambia för Göteborgsvintern, är han positiv till träningsförhållandena på Hisingen i januari.

– Det här känns inte som vinter. I Helsingfors kunde det vara sådant här väder på våren. Det här är bra träningsväder för att vara ute och spela fotboll.

Huvudpartner

Officiella branschpartners