Superettans skyttekung är klar!

BK Häcken har skrivit ett treårsavtal med Superettans skyttekung Shkodran Maholli. 23-åringen köps loss från Åtvidaberg.

– Jag är en stor och stark spelare med en bra vänsterdoja, beskriver han sig själv.

Anfallaren är nästa pusselbit i lagbygget 2017. Shkodran Maholli debuterade i Allsvenskan som 18-åring i Halmstad BK men en period med skador hindrade honom från att ta nästa steg i utvecklingen i HBK. Inför fjolårssäsongen gick han till Åtvidaberg där det blev stor succé redan första året.

Shkodran Maholli vann inte bara skytteligan i Superettan med sina 15 mål, utan med fem assist toppade han även Superettans poängliga.

– En intressant spelare med speed, vänsterfot, bra huvudspel och han har power och självförtroende på planen. Han har allting, men har han allting på nästa nivå – nu får vi se om han tar steget och blir allsvensk hos oss, säger sportchef Sonny Karlsson.

Shkodran Maholli tvekade inte på att ta chansen i BK Häcken när Sonny hörde av sig.

– Jag var här och träffade Sonny och Stahre och fick ett bra intryck av allt direkt. Anläggningen, tränarna, Sonny gav mig en bra känsla, säger anfallaren.

Efter genombrott-säsongen i Superettan, vill han nu visa att han är redo att prestera även i Allsvenskan.

– Jag vill fortsätta utvecklas så mycket som möjligt och bidra med poäng, med mål och assist.

Shkodran Maholli gör sin första träning med BK Häcken på Gothia Park Academy på måndag och reser sedan tillsammans med laget till lägret i Dubai på tisdag.

BK Häcken har stoltserat med tre av de sex senaste årens allsvenska skyttekungar. Nu välkomnar vi näste målgörare till Hisingen!

Huvudpartner

Officiella branschpartners