Välkommen, Alexander Faltsetas!

Mittfältaren Alexander Faltsetas är klar för BK Häcken. Han skrev i förmiddags på ett fyraårskontrakt och återvänder hem till Göteborg för att hjälpa klubben att ta nästa steg för att utmana i toppen av allsvenskan.

– Häcken är en stabil förening som jag tror på sikt kommer nå väldigt långt, säger han.

Alexander Faltsetas kommer senast från Djurgården, där han varit ordinarie på innermittfältet de tre senaste åren. 29-åringen har totalt sju allsvenska säsonger bakom sig i IFK Göteborg, Gefle och Djurgården.

– Vi får in en erfaren spelare som kommer att hjälpa laget på både kort och lång sikt, inte minst de unga spelarna. Dessutom en göteborgare med den lokala anknytningen och känslan, säger tränare Mikael Stahre.

För sportchef Sonny Karlsson blev det tredje gången gillt, då han haft koll på ”Falle” sedan han var junior och vid ett par tidigare tillfällen varit nära att hugga på den hårdjobbande mittfältaren.

– Alexander ska vara här långsiktigt och bidra både som spelare och person i omklädningsrummet med sitt pannben och inställning till både träning och match. Vi har en trupp med äldre och yngre spelare och de äldre, även Alexander, ska inte bara vara bra för sig själva utan även vara bra för andra, för vi har många unga. Det kommer Alexander göra bra, säger Sonny Karlsson.

Alexander Faltsetas hade utländskt intresse att ta ställning till men valde att flytta tillbaka till hemstaden Göteborg för en långsiktig satsning på Hisingen.

– När Häcken dök upp blev det intressant för det är Göteborg och det är här vår familj har vår bas. Här finns tryggheten där jag vet att familjen har det bra och då kan jag prestera på fotbollsplanen till hundra procent, säger Alexander Faltsetas.

 

Se en längre intervju med Alexander Faltsetas och sportchef Sonny Karlsson på vår Facebook-sida.

Huvudpartner

Officiella branschpartners