Wahlström inspireras av nystarten

Emil Wahlström gör sin tolfte försäsong men med en ny tränare i Mikael Stahre, är det mycket nytt även för BK Häcken-veteranen.

– Energin är den stora skillnaden, säger mittbacken.

Efter en lugn premiärtimme på Bravida Arena i måndags höjdes tempot på årets andra fotbollsträning. Målen plockades fram och Mikael Stahre var hela tiden aktiv och pushade på sina spelare.

– Det är lite omställning, mycket nytt med Stahre. Jag har ju varit här länge så det är kul att få vara med om ett nytt upplägg. Intensiteten i träningen – vi kör hundra direkt. Just energin från honom som person, han är verbal och strukturerad, och hans krav på energi från oss alla, säger Emil Wahlström.

29-åringen har inlett sin tolfte försäsong i BK Häcken och är väl medveten om att huvudet och kroppen inte alltid hänger ihop under årets första träningar.

– Man är alltid ringrostig. Nu gäller det att komma in i flowet med träningen. Energin finns efter semestern, man är sugen på att komma igång.

Förutom lagets landslagsspelare – Peter Abrahamsson, Kari Arkivuo och Rasmus Schüller – som förbereder sig för träningslandskamperna mot Slovakien

(Sverige, på torsdag, 16.45) respektive Slovenien (Finland, på fredag, 15.00), saknades Christoffer Källqvist (höfter), Paulinho (knä) och Demba Savage (sjuk) i den kollektiva träningen.

Nu väntar tre veckors intensiv träning på hemmaplan, som avslutas med årets första match – mot Ålborg i Danmark den 27 januari – innan laget åker på träningsläger till Dubai för att spela Dubai International Cup. BK Häcken ställs mot danskt och norskt motstånd i Dubai i form av Bröndby (3/2), Molde (6/2) och Midtjylland (10/2).

Redan 18 februari inleds årets tävlingssäsong, när BK Häcken går in i Svenska Cupen för att försvara sin titel.

– Nu är det tre veckor, sedan match. Försäsongsångesten från förr är borta – nu är det fotboll och styrka och igång direkt, säger Emil Wahlström.

Som vanligt är det förväntan i luften när fotbollssäsongen inleds och mittbacken inspireras av nystarten tränarbytet inneburit.

– Mina förväntningar är att vi ska bli ett stabilare lag. Varje säsong har det känts som att vi har hög potential men under perioder har vi inte nått upp till den. Antingen har vi varit bäst i Sverige eller så har vi varit i botten – vi ska bli ett jämnare lag och då gäller det kollektivt både defensivt och offensivt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Huvudpartner

Officiella branschpartners