Det är viktigt för oss…

I dag är det dags för Bollklubbens U21-lag att sparka igång säsongen när laget ställs mot Kalmar FF på bortaplan.

– U21-serien är viktig för oss och vi har som ambition att alltid ställa bästa lag på plan. Då gäller det att sammansättningen av spelare från A-truppen och spelare från akademin blir bra, säger Teddy Olausson som delar huvudansvaret med Christian Lundström.

Bollklubben kan stoltsera med två SM-guld i U21-serien, 2010 och 2014, och Teddy ser gärna att pokalhyllan fylls på ytterligare.

– Det är tävling och då vill man såklart vinna men det viktigaste är att våra yngre spelare får mäta sig med starkt motstånd och att spelarna från A-truppen får ordentligt med matchspel.

Matchen mot Kalmar FF blåses igång klockan 16.00 och spelas på Gasten IP i Kalmar. Första hemmamatchen för U21 spelas den 6 mars på Bravida Arena och avsparkstiden är satt till 17.00.

Truppen,

Rasheed, Åberg, Arapovic, Binaku Heaver,Trajanovski, Hedlund, Engström, J Andersson, Garza, Berggren, Lucena, Skoglund, A Andersson, Irandust, Maholli, Yakob och Sellhed.

 

Folksam U21 serie består av Allsvenskan Norra samt Allsvenskan Södra och motsvarande för Superettan.

Till A-slutspel går;

Grupp 1,

Segraren i Norra gruppen, tvåan och trean i södra samt segraren i Superettan norra

Grupp 2,

Segraren i Södra gruppen, tvåan och trean i norra samt segraren i Superettan södra

De två olika gruppernas respektive segrare möts i en final som spelas i början av november.

I B-slutspelet delas 10 Allsvenska samt 14 klubbar från Superettan in i sex fyrlagsgrupper där de åtta högst rankade Allsvenska lagen delas in i två geografisk fyrlagsgrupper och de övriga i geografiskt lämpliga grupper.

Man får ha fem överåriga spelare, sex stycken om målvakten är överårig.

Huvudpartner

Officiella branschpartners