En ny skyttekung till Hisingen

BK Häcken har gjort klart med nigerianske Chisom Egbuchulam. Yttern, som fyllde 25 år förra veckan, lånas ut från Enugu Rangers under 2017, med en köpoption på tre år.

– Jag är jätteglad över att vara här. BK Häcken är en bra klubb med bra förutsättningar och jag har fått mycket kärlek från alla i klubben sedan jag kom. Spelarna har välkomnat mig till familjen och jag ser fram emot att jobba hårt tillsammans med dem, säger han.

Chisom gjorde 16 mål och 11 assist för Rangers förra säsongen och vann därmed den nigerianska skytteligan. Han utsågs även till Nigerias bästa fotbollsspelare, av de som spelade på hemmaplan, 2016.

– Utifrån det vi har sett och det vi har förstått av de vi haft kontakt med, så kan Chisom bli riktigt, riktigt bra för oss. Men eftersom vi inte sett honom på plats själva, har vi valt att gå på ett lån med option, säger sportchef Sonny Karlsson.

Parterna skrev på avtalet i går och redan i dag klockan 10.00 kan nyfikna getingar se Chisom göra sin första träning med laget, på GPA.

– Jag är en snabb spelare som kan spela på båda kanterna eller centralt i anfallet, är bra med bollen och har ett bra skott. Jag har kommit hit för att vinna titlar – jag vill göra mål och hjälpa mitt lag, säger han.

Chisom kommer att spela i tröja nummer 22.

 

Vi hälsar Chisom Egbuchulam välkommen till Hisingen!

Huvudpartner

Officiella branschpartners