En skyttekung tar farväl

Nu är alla dokument påskrivna och övergången klar: John Owoeri spelar 2017 i den kinesiska andraligan i klubben Baoding Rongda.

– Det skall bli mycket spännande och jag ser fram emot att få träna och spela ordentligt igen, säger John som tränat själv sedan uppstarten i januari.

Det blev en lång väntan innan inresevisum och arbetstillstånd blev klara men nu bär det i väg. John har personligen gjort en imponerande resa under sin säsong i Bollklubben. Under våren hade han svårt att ta en plats i startelvan men när Allsvenskan summerades stod Owoeri som allsvensk skyttekung med 17 mål.

– Jag hade svårt att acklimatisera mig under den första tiden. Jag förstod inte det taktiska spelet, hamnade ofta fel och det gjorde mig frustrerad. Samtidigt kände jag ett stöd från tränarna hela tiden. Det fick ta tid…

Under den tunga våren tränade John extra varje dag. Assisterande tränare Christian Lundström tränade avslut med honom och målvaktstränare Mats Johansson stod för inspiration och motivation.

– Mats och Christian hjälpte mig väldigt mycket. Det var mycket slipande på detaljer och Mats skällde på mig för att jag bara använde högerfoten, säger John, skrattar och tillägger:

– Utan dem hade det aldrig gått, de är fantastiska!

Förutom Mats och Christian har också Mohammed Abubakari och Nasiru Mohammed betytt mycket för Johns utveckling.

– Jag och ”Momo” spelade ihop i Åtvidaberg och vi har känt varandra länge. Nasiru är en fantastisk vän och fotbollsspelare. Vem ska nu spela fram till mina mål, säger John och återigen sprider sig ett smittande skratt i rummet.

John har verkligen trivts i Bollklubben och på Hisingen.

– Det känns lite vemodigt att lämna, så är det såklart. Jag kommer sakna den kärlek jag fått av alla supportrar. De har verkligen gett mig kraft och stöd och betytt oerhört mycket för mig! Min kärlek till dem är stor och i mitt hjärta kommer alltid BK Häcken att finnas!

– Jag hoppas vi ses i framtiden och glöm aldrig #starboy, säger John och skrattet når sin kulmen!

Lycka till i Kina, John!

Huvudpartner

Officiella branschpartners