Finsk landslagsman till BK Häcken

Det är med glädje vi idag hälsar den finländske landslagsmannen Juhani Ojala välkommen till Bollklubben!

Den reslige mittbacken är 27 år och har varit en del i det finska landslaget sedan 2011 där han också kamperat ihop med Kari Arkivuo.

– Jag känner såklart Kari sedan tidigare och han har talat varmt om klubben och det har betytt mycket för min övergång. Sedan tidigare känner jag också Alexander Farnerud från tiden i Young Boys. Det skall bli roligt att spela ihop igen, säger Juhani.

Juhani föddes i Vantaa och tillbringade sina ungdomsår i den lokala klubben VJS för att via Klubi 04 ta steget upp i HJK. Där stannade han i två säsonger och utnämndes bland annat till bäste försvarare i den finska ligan, 2010. Året därpå skrev han på för schweiziska klubben Young Boys där han tillsammans med bland annat Alexander Farnerud spelade gruppspel i Europa League.

Efter ett och ett halvt år i Young Boys Blev det två år i den ryska klubben Terek Grozny.

Säsongen 2016 tillhörde han SJK som var den klubb som 2015 bröt HJK´s svit på sex raka segrar i ligan.

Juhani ansluter till truppen på tisdag och kontraktet löper över tre år.

Varmt välkommen Juhani

Huvudpartner

Officiella branschpartners