Kulturbäraren gör säsongspremiär

Emil Wahlström tar plats i mittförsvaret i morgondagens match mot Midtjylland och gör därmed sin första match 2017.

29-åringen har tränat för fullt med laget i ett par veckor, efter att ha haft en känning i ryggen i början av försäsongen, och är nu redo för spel.

– Det känns positivt. Klart jag är lite sliten nu, det är man alltid i slutet av ett träningsläger men det känns skönt att komma igång, säger Emil Wahlström.

Han gör sin tolfte A-lagssäsong i Bollklubben, som han tillhört sedan 2002, och är nöjd med årets träningsläger.

– Jag tycker att alla verkligen har gjort bra ifrån sig. Vi har många unga och nya spelare som har presterat bra och vi har haft ett bra upplägg som gjort att vi kunnat hålla kvalitet i träningen.

I morgon väntar danska ligatrean Midtjylland, som drar igång vårsäsongen nästa helg, efter sitt vinteruppehåll.

– De spelar ganska rakt, ett tufft lag med ganska stora forwards. Tanken är att vi ska ligga ganska tajt och jobba hårt ihop och sätta defensiven. Sedan brukar danska lag alltid vara skickliga på att spela sig fram. Det är sista köret innan vi åker hem, så det är bara att släppa på med allt, utan att vara dumma så vi överbelastar någon och drar på oss något inför tävlingsmatcherna som kommer nu snart, säger Emil Wahlström.

Årets två första matcher har slutat med förluster men Emil betonar att resultatet inte är det viktigaste i träningsmatcherna, även om laget alltid vill vinna.

– Vi har många nya spelare och en ny tränare – och vi möter ett bra lag – för min del är det viktigare att vi är trygga i utvecklingen av vårt spel än att vi koncentrerar oss för mycket på resultatet. Det hade varit skillnad om det sett uselt ut, nu tycker jag vi gjort det bra ändå. Det viktigaste att fokusera på är hur vi ser ut.

Startelvan:

Christoffer Källqvist – Joel Andersson, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku – Daleho Irandust, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Nasiru Mohammed – Alexander Farnerud – Alhassan Kamara.

Avbytare: Peter Abrahamsson (mv), Jonathan Rasheed (mv), Kevin Ackermann, Lucas Hedlund, Albin Skoglund, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Gustav Berggren, David Engström, Jakob Lindström, Shkodran Maholli.

Paulinho har gjort framsteg med sin knäskada under lägret i Dubai och har varit med i den kollektiva uppvärmningen med passningsövningar, men har fortfarande en bit kvar till spel. Förutom brassen, vilar även Alexander Faltsetas, som fick en känning i ljumsken i mötet med Molde, mot Midtjylland.

Avspark mot Midtjylland är 12.00 svensk tid (15.00, lokal tid) och matchen sänds på C More. Köp enskilda matcher eller abonnemang hos C More via den här länken, så stöttar ni samtidigt BK Häcken ekonomiskt.

Huvudpartner

Officiella branschpartners