Lindgren flyger hem för operation

Redan i de inledande sekunderna mot Molde åkte BK Häcken på en tuff smäll. Lagkapten Rasmus Lindgren fick en armbåge över näsan så illa att näsan gick av.

– Det kom en långboll, jag stannade bakom honom för att jag såg att han inte skulle nå bollen – jag nickar bort bollen och så känner jag hur det smäller till på näsan, beskriver han situationen.

Han har brutit näsan en gång tidigare, i en liknande situation i Salzburg 2012, och kände direkt hur illa det var.

– Det kom blod och då kände jag på min näsa och kände att den inte var rak. Jag förstod direkt att den var av. Det gör ont men det glömmer man ganska snabbt, i stället tänker man bara på att den är bruten och att det innebär att man kommer vara borta ett tag, säger Lindgren.

På sjukhus i Dubai konstaterades att Rasmus Lindgren måste operera näsan och mittbacken flyger därför hem till Göteborg i morgon. Operationen görs i början av nästa vecka och först därefter vet vi mer om hur länge vår kapten blir borta från träning och matcher.

– Man vill ju vara med nu när det börjar och ett sådant här läger är alltid roligt. Här slipar man på grejer på planen och teambuilding och allt. Det är det som känns jobbigt nu, säger Rasmus Lindgren.

Huvudpartner

Officiella branschpartners