Startelvan mot Molde

Efter tre träningsdagar är det dags för den första matchen i Dubai, mot norska Molde. Mikael Stahre har tagit ut en startelva som innebär att Alexander Faltsetas gör sin debut i Häcken-tröjan.

Startelvan mot Molde:

Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Jasmin Sudic, Rasmus Lindgren (K), Kari Arkivuo – Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas – Adam Andersson, Alexander Farnerud, Nasiru Mohammed – Alhassan Kamara.

Till skillnad från matchen mot Ålborg, har tränarteamet inte några bestämda byten inför mötet med Molde.

– Trots allt har vi bara två veckor till tävlingsmatch. Men det är försäsongsmatch och så länge det inte är tävlingsmatch så är resultatet aldrig det viktigaste – men resultatet är alltid viktigt i en fotbollsmatch. Jag tycker det är ett ganska välbalanserat lag vi ställer upp med i morgon, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Nu vill vi snart börja formtoppa oss till cupen. Sedan jobbar man ju hela tiden med att man ska utvecklas och ta nya steg.

Stahre vill se ett kompakt försvarsspel och att laget sedan växer ut när det vinner bollen.

– Jag vill ju ha den här klassiska söderbergska blomman – att laget ska växa ut. Det är min bild av hur jag vill att Häcken ska spela. Jag vill att vi ska vara hårt arbetande, destruktiva, när vi försvarar. Sitta ihop. För mig är det något man alltid kan göra och något som kittar laget samman, att man jobbar hårt för varandra. För mig är det inget motsatsförhållande till att man ska kunna växa ut och blomma när vi vinner boll.

I den processen vill han se att agerandet och beslutsfattandet börjar automatiseras i spelarna.

– Jag vill att vi gör saker mer med automatik, inte bara i en uppställd övning. Att allt vävs in i ett sammanhang, inte att jag startar, ”nu gör vi så här”, och så gör alla det på ett bra sätt. I fotbollsmatcher är det inte tränaren som bestämmer scenariot, utan det är motståndaren och vi som spelar match tillsammans, säger Mikael Stahre.

Fem spelare är inte tillgängliga för morgondagens match, utan tränar i stället: Erik Friberg, Emil Wahlström, Christoffer Källqvist, Shkodran Maholli och Paulinho.

 

Avspark är 9.30 svensk tid (12.30 i Dubai).

Matchen mot Molde sänds av C More. Köper du enskilda matcher eller abonnemang via den här länken, så stöttar du samtidigt BK Häcken ekonomiskt.

Huvudpartner

Officiella branschpartners