Debuterar i genrepet mot Trelleborgs FF

Han skadade sig på sin första träning för klubben och har sedan dess jobbat sig tillbaka och är nu redo för att debutera i den gulsvarta tröjan. Juhani Ojala finns med i truppen som på lördag möter Trelleborgs FF på bortaplan.

– Det var olyckligt och mycket tråkigt med skadan i vaden. Det var inte den starten jag ville ha, säger Juhani Ojala och fortsätter, jag har kört rehab och gått fullt på träning ett tag så nu är jag helt redo för spel.

Den rutinerade mittbacken anslöt till truppen i februari då närmast från Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) i den finska högsta ligan. Juhani belönades med pris som finska ligans bäste försvarare 2010 då han spelade för toppklubben HJK. Året därpå skrev han på för schweiziska klubben Young Boys där en av lagkamraterna hette Alexander Farnerud. Efter Young Boys fortsatte resan sedan till Terek Grozny i Ryssland och vidare till finska SJK innan bohaget gick till Hisingen och BK Häcken.

– Trots skadan har min första tid i klubben varit mycket bra. Organisationen i klubben och runt laget är bra och det är enkelt att passa in. Vi har många bra spelare i laget och det känns verkligen som att vi har något stort på gång. Det finns många bra lag i Sverige och konkurrensen är stenhård men om vi fortsätter ge allt i alla matcher så skall vi definitivt vara ett lag för toppstriden, säger Juhani Ojala.

Med mycket rutin och erfarenhet från såväl landslagsspel och spel i Europa kommer Juhani Ojala göra sitt för att säsongen skall bli framgångsrik. En viktig faktor för framgången är såklart tränarstaben och där är Juhani bestämd och klar;

– Vi har ett mycket bra tränarteam och Mikael Stahre är den bäste tränare jag haft hittills, avslutar den spelsugne mittbacken

För Mikael Stahre är syftet med matchen klart.

– Vi har haft en bra försäsong och med cupen har vi fått bra matcher. Vi använder matchen till att flytta fram konkurrenssituationen i truppen inför den Allsvenska starten.

Truppen mot Trelleborgs FF. Avspark, lördag, kl 15.00 på Vångavallens B-plan.

Paulinho, Maholli, Skoglund, Berggren, A Andersson, Irandust, Egbuchulam, Binaku, Ojala, Wahlström, Sudic, Lindgren, J Andersson, Lindström, Raashed, Källqvist

Huvudpartner

Officiella branschpartners