Årets första seger

Lägret i Dubai avslutades på bästa sätt, med seger mot Midtjylland, 2–1 (0–0). Nyförvärvet David Engström nickade in segermålet på en frispark från Alexander Farnerud i den 78:e minuten.

– En helt perfekt frispark av Farnerud och helt underbart att få göra mål och framför allt att vi vinner. Underbart att få åka hem med en seger, säger mittbacken.

Första halvlek var tajt, tillknäppt men med mycket känslor ute på planen. Efter 0–0 i paus tog Midtjylland ledningen en kvart in i andra halvlek, när Jonas Borring nådde högst på en hörna. Men det dröjde bara två minuter innan Alhassan Kamara kunde kvittera från straffpunkten. Alexander Farnerud gjordes ner i straffområdet och Crespo var säkerheten själv, när han gjorde sitt tredje mål under turneringen i Dubai.

Mer överraskande var namnet på dagens andra målskytt. David Engström gjorde sex mål i Superettan med Värnamo i fjol och nyförvärvet visade att känslan för målet lever vidare 2017, när han nickade in Alexander Farneruds fina frispark. Ett mål som innebar årets första seger.

– Utifrån vad vi hade pratat om inför matchen gör vi en jättebra match, vi håller oss till matchplanen på ett jättebra sätt. Det handlade om att vi skulle låta dem hålla i bollen mer än vi är vana att låta motståndaren göra och ligga rätt i formen och jobba utifrån det, säger David Engström.

Den avslutande matchen i Dubai gav många glädjande besked – ett av de främsta var att Shkodran Maholli och Kevin Ackermann gjorde sina debuter i BK Häcken. Den 15-årige mittfältaren kom in med tio minuter kvar att spela och visade hur mogen han är i sitt spel även på den här nivån.

– Det var jättekul att få hoppa in några minuter. Jag tror jag var lite övertaggad, det var längesedan jag spelade match, säger Kevin Ackermann och skrattar.

Mohammed Abubakari tvingades till byte i slutet av första halvlek, men sjukgymnast Patrik Ghazarian ger lugnande besked efter matchen.

– Han fick magsmärtor någon gång runt minut 20 men det är redan bättre nu. Det är absolut ingen fara med ”Momo”, säger han.

Laget flyger hem till Hisingen i morgon, för att fortsätta förberedelserna inför årets första tävlingsmatch: BKV Norrtälje på bortaplan i Svenska cupen nästa lördag.

– Jag ska hem och träna ännu mer. Det finns massa saker jag behöver förbättra så jag ska bara jobba ännu hårdare, lovar Kevin Ackermann.

Så spelade BK Häcken:

Christoffer Källqvist (46, Jonathan Rasheed) – Joel Andersson (59, Jakob Lindström), Emil Wahlström (63, David Engström), Jasmin Sudic, Egzon Binaku – Daleho Irandust (81, Kevin Ackermann), Mohammed Abubakari (45, Gustav Berggren), Erik Friberg (63, Adam Andersson), Nasiru Mohammed (77, Albin Skoglund) – Alexander Farnerud – Alhassan Kamara (77, Shkodran Maholli).Årets

Huvudpartner

Officiella branschpartners