Årets geting ser fram emot hemmapremiären

111 dagar har gått men i morgon får laget äntligen gå ut på Bravida Arena och spela inför hemmapubliken igen.

I vårsolen på Hisingen förberedde Mikael Stahre på fredag förmiddagen sina spelare inför den andra gruppmatchen i Svenska Cupen, mot Åtvidaberg.

Endast gruppsegraren går vidare till kvartsfinal i cupen, så BK Häcken behöver fortsätta på det vinnande spåret från Norrtälje förra helgen.

– Vi behöver snäppa upp några steg jämfört med senast. En division skiljer oss åt, så det är inga dåliga fotbollsspelare. De kan springa, passa och skjuta som vi, så vi har respekt för vår motståndare och vet att vi måste gå in helhjärtat. Gör vi vårt jobb, vinner vi, men vi behöver lägga ner full energi och kraft i det, säger Peter Abrahamsson.

Målvakten utsågs av supportrarna till ”Årets Geting” 2016 och han ser fram emot att äntligen få möta hemmapubliken igen.

– Det är kul att bli uppmärksammad, det är jag stolt över. Det betyder att jag gjort något som de gillar. Så klart blir det kul att börja säsongen på hemmaplan, det är viktigt att få en bra start där med, säger Abrahamsson.

Han hoppas på stort stöd från publiken på Bravida Arena, som går in gratis till mötet med Åtvidaberg, och att laget tillsammans med publiken kan ge sig själva bästa tänkbara start i hemmaborgen i år.

– Det är speciellt att spela på hemmaplan. Atmosfären, vi känner till varje vrå, vi tränar där och kan underlaget och de flesta som är där hejar på vårt lag, säger Peter.

Tränare Mikael Stahre har tagit ut en 19-mannatrupp till matchen. Utanför laget står Rasmus Lindgren (bruten näsa), Paulinho (knä) och senaste nyförvärvet Juhani Ojala (ej spelklar).

De uttagna spelarna är: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Jakob Lindström, Joel Andersson, Emil Wahlström, David Engström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Adam Andersson, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Huvudpartner

Officiella branschpartners