Demba lämnar BK Häcken

Nu står det klart att BK Häcken och Demba Savage går skilda vägar.

Gambiern har varit utanför träning under en period på grund av personliga skäl och i dag blev det klart att han flyttar tillbaka till Finland och till HJK Helsingfors.

– Vi har valt att hjälpa till för att han ska få ordning på sitt liv. När det inte stämmer i livet får man ingen prestation på fotbollsplanen heller, så jag tror och hoppas att det här är bra för alla parter, säger sportchef Sonny Karlsson.

Vi tackar Demba för tiden i den gulsvarta tröjan. Allra starkast kommer vi att minnas nickmålet i cupfinalen som innebar 1–2 och väckte gulddrömmarna till liv igen, och den säkra första straffen som blåste Swedbank stadion full av gulsvart självförtroende i det avgörande läget, när Bollklubben vann sin första titel.

Huvudpartner

Officiella branschpartners