En svår bortamatch för AIK…

Bollklubben fortsätter resan i Svenska Cupen och på söndag är det dags för ny match då AIK kommer på besök. Det är kvartsfinal och spänningen stiger när guldet skall försvaras…

– Vi har haft en bra försäsong. Matchen mot Ålborg i januari följdes av träningslägret i Dubai där vi också mötte Molde och Midtjylland. I Svenska Cupen har vi klarat av gruppspelet på ett godkänt sätt. Vi vinner komfortabelt mot Norrtälje, gör en bra match mot Åtvidaberg och får slutligen med oss den poäng i Örebro som gör att vi vinner gruppen, vilket också var vårt mål, summerar Mikael Stahre.

AIK kunde via vinster mot GAIS och Kristianstad samt ett oavgjort resultat hemma mot Dalkurd i gruppfinalen kvalificera sig till kvartsfinal. Laget gick dessutom igenom gruppspelet utan att släppa in något mål. I jakten på att försvara guldet ställs nu Bollklubben inför allt svårare motstånd och nu gäller vinna eller försvinna.

– Ja, så är det. Det är en rolig och utmanande match. En svår hemmamatch för oss men också en svår bortamatch för AIK. Vi möter ett AIK som jämte Malmö FF är huvudkonkurrenter om att vinna Allsvenskan, avslutar Mikael Stahre.

Följande spelare är uttagna i matchtruppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Emil Wahlström, Kari Arkivuo, Rasmus Lindgren, David Engström, Egzon Binaku, Joel Andersson, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Alexander Farnerud, Nasuri Mohammed, Mohammed Abubakari, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Paulinho, Shkodran Maholli, Alhassan Kamara,

Möt upp på Bravida Arena på söndag för att lyfta Bollkubben mot semifinal! Avspark kl 18.30!

Köp din biljett här! 

Varmt välkomna till BK Häcken och Bravida Arena!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners