”Får jag chansen skulle det vara riktigt häftigt”

Med två dagar kvar till den allsvenska premiären mot AIK på Friends Arena filar laget på de sista detaljerna. Truppen är nästintill skadefri, där frågetecken endast sätts på Alexander Faltsetas och Mohammed Abubakari. Dock finns fortfarande möjligheten att vi ser de båda mittfältarna på planen på söndag. Skulle det inte vara fallet – kommer Gustav Berggren vara redo att visa sig från sin bästa sida.

– Det skulle vara riktigt häftigt att få kliva in och spela premiären, det blir nog den största matchen jag spelat hittills. Det är ju detta man lever och tränar för, säger 19-åringen.

Efter en lång försäsong är laget nu framme vid det man längtat efter ända sedan skorna snörades på i början av januari. Gustav fick efter en lång träningsperiod spela från start i den första träningsmatchen mot Ålborg för snart två månader sedan. Därefter har talangen fått variera med en hel del inhopp till att bära en ledande roll i U21-laget.

– Jag har haft ett stort ansvar med U21, vilket är skoj, formen känns hela tiden stigande.

I söndagens premiär ställs Bollklubben mot AIK, laget som man för mindre än en månad sedan besegrade med 3-0 i Svenska cupens kvartsfinal. Laget har tagit lärdomar från den matchen och gått igenom vad man bör återupprepa, samt göra bättre.

– Vi spelade väldigt bra i början på den matchen, där vi var solida och kompakta i försvarsspelet. Det har vi tryckt på att vi ska jobba vidare med, förklarar Berggren.

Med tanke på att det råder frågetecken kring Faltsetas och Abubakari finns det chans för Berggren att kliva in från start på Nationalarenan. Ett scenario som han i så fall är redo för.

– Det ska bli jättekul med premiär, man har ju längtat efter detta. Får jag spela så hoppas jag kunna bidra med 110 procent kämparglöd och ständigt vara ett hot framåt samt att backa upp bakåt. Göra det jag är bra på helt enkelt.

Huvudpartner

Officiella branschpartners