Häcken till semifinal!

BK Häcken är i semfinal! – Det står klart efter att AIK besegrades med 3-0 på Bravida Arena. Rasmus Lindgren öppnade målskyttet i 70e matchminuten och sen rullade det på med mål från Al Hassan Kamara och Paulinho. Semifinalen spelas nästa helg mot Östersunds FK. 

Bollklubben startade matchen på ett piggt sätt, där man lyckades skapa fram några halvchanser. Bollinnehavet var till Häckens fördel, men längre in i halvleken kom AIK in i matchen och skapade även de, en del chanser. Den vassaste kom i minut 22, när Peter Abrahamsson fick sträcka ut sin fulla längd på ett vasst distansskott.

Häckens farligaste chans låg Nasiru Mohammed bakom. Dessvärre kunde Oskar Linnér i AIKs mål rädda Nasirus skott på friläget som Häcken fint spelade sig fram till. 

Den andra halvleken blev mer chansrik där Peter i målet fick visa sig på styva linan vid flertalet gånger. Alexander Farnerud var för Häckens räkning nära i den 63e matchminuten när han med vänsterfoten prickade ribbkrysset via Linnérs fingrar efter en frispark. 

– Vi kommer undan med blotta förskräckelsen i paus, sedan kommer vi inte ut som vi vill efter paus. Första målet hade en väldigt stor betydelse idag, men jag är väldigt glad med segern, säger Mikael Stahre. 

Ledningsmålet för Häcken skulle komma, och vilket mål det skulle bli. I matchminut 70 fick Rasmus Lindgren passning från Erik Friberg och med drygt 35 meter från mål drog han till. Bollen seglade vackert in i det högra krysset. 

AIK jagade sedan kvittering, vilket skapade lägen för Häcken att kontra. 2-0-målet kom mycket riktigt efter en kontring, där Kamara avslutade på ett fint sätt. 

I matchens sista spelminut skulle publiken även se ett tredje mål. Gustav Berggren, som ersatte Kamara, utmanade i straffområdet och föll. Stefan Johannesson pekade på straffpunkten. Paulinho tog vara på straffen och satte säkert 3-0 till Bollklubben.

– Paulinho är inte just nu något defensivt as om man säger så, men han är bra på att hålla bollen. Han har bra kvalitéer med bollen, så det är nyttigt, säger Mikael Stahre.

Nu väntar alltså semifinal och matchen spelas nästa helg hemma mot Östersunds FK. 

– Ett oerhört spännande lag. Såg de med ett öga här om dagen, så det blir en svår nöt att knäcka, säger Stahre om kommande motståndare. 

Vi återkommer med tid och biljettförsäljning till det! 

Huvudpartner

Officiella branschpartners