Inte ensam, aldrig glömd

I dag blir tre barn i varje klass utsatta för sexuella övergrepp. En obehaglig siffra. Kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd” uppmärksammar konsekvenserna av sexuella övergrepp.

Det som blir kvar efter att du har förlorat din trygghet, är ofta ett liv med destruktiva tankar och ett destruktivt beteende. Den person som du litade på och såg upp till, utnyttjade inte bara din kropp utan även din tillit. Vem kan du egentligen lita på?

Erik Grönberg levde länge på flykt från sig själv och de övergrepp han utsatts för och han startade kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd” med en förhoppning att kunna hjälpa andra och uppmana dem att berätta. BK Häcken vill genom sin medverkan i kampanjen förmedla att ingen är ensam och heller aldrig glömd i det fruktansvärda man utsatts för.

– Inget barn ska behöva utsättas för något så fruktansvärt. Det är en självklarhet för oss i BK Häcken att ställa oss bakom kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd” för att markera att de som fallit offer för sexuella övergrepp inte står ensamma och att de alltid står utan skuld för det fruktansvärda de utsatts för. Vi hoppas att vi kan hjälpa till att sprida budskapet, säger tränare Mikael Stahre.

Läs mer om kampanjen #inteensamaldrigglömd här.

Huvudpartner

Officiella branschpartners