Rapport från årsmötet

Det var många glada medlemmar, efter söndagens härliga 3-0-seger mot AIK, som samlades på Bravida Arena när det under måndagskvällen var dags för årsmöte.

Mötet inleddes med en tyst minut för medlemmarna Barry Carlander och Ingemar Windt som tyvärr lämnat oss under det gångna året.

Årsmötets ordförande Seroy Ghazarian förklarade, inför cirka 75 personer, årsmötet öppnat och lämnade därefter över till Bollklubbens ordförande, Anders Billström, som inledde med att summera sitt första år som ordförande i klubben.

Årsredovisningen för 2016 visade att BK Häcken hade en rörelseintäkt på 159,4 miljoner kronor och att klubben gjorde ett minusresultat på 7,7 miljoner kronor. Vilket är en medveten strategi, där vi gjort en satsning på spelartrupp och på våra anläggningar. För 2017 budgeterar föreningen med ett minusresultat på 3,3 miljoner kronor.

Klubbdirektör Dennis Andersson beskrev därefter verksamhetsplanen för 2017 och den strategiska planen för de kommande åren. Bland de strategiska målen finns bland annat SM-guld, ett ökat publiksnitt, ökade sponsorintäkter samt fler lag till Gothia Cup.

Årsmötet röstade därefter för valberedningens förslag på nyval av Louise Karlsson (2 år) och Johan Lövqvist (2 år), samt omval av ledamot Göran Pregmark (2 år) och suppleant Ulf Angerås (1 år ). Även valberedningen fick förnyat förtroende.

Årsstämman beslutade även att ge styrelsen i uppdrag, enligt deras svar på motionen gällande elitsatsning på klubbens damlag, att utreda vad föreningen står i frågan.

Tränare Mikael Stahre uppdaterade medlemmarna kring hur hans första tid i klubben har varit, läget i truppen samt ambitionerna för säsongen 2017.

Årsmötet avslutades sedvanligt med ett antal fina utmärkelser. Peter Abrahamsson fick ta emot medlemmarnas pris till årets bästa spelare, Guldkängan. Gamla Häckenpojkars hederpris gick denna gång till Tomas Olsson, mångårig medarbetare i föreningen.

Sabine Söndergaards Stipendium gick denna gång till Integrationsnätverk Göteborg, som representerades av Eric Sjöberg (ordförande) samt Behjat Sharifi (verksamhetschef). Integrationsnätverk Göteborg arbetar för bättre integration och gemenskap mellan människor, där de ger nyanlända eller nyligen etablerade invandrare möjligheten att möta svenskar med olika bakgrund.

Avslutningsvis avtackades Roger Alnäs och David Sjölander för deras goda insatser som styrelseledamöter i föreningen efter att de båda avböjt omval.

Huvudpartner

Officiella branschpartners