Valberedningen föreslår…

Inför årsmötet har valberedningen tagit fram två tänkta ersättare till David Sjölander och Roger Alnäs som valt att inte ställa upp för omval till styrelsen.

Nu är det upp till medlemmarna att på årsmötet måndagen 13 mars ta ställning till förslaget.

Valberedningens förslag till nya styrelsemedlemmar är Louise Karlsson och Johan Lövqvist.

Louise Karlsson är med sina 20 EM- och VM-medaljer, och ett flertal världsrekord, en av svensk simnings allra största stjärnor genom tiderna. I dag arbetar hon som key account manager och sponsoransvarig för Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

– Jag älskar fotboll och är en flitig besökare på arenor både i Sverige och när tillfälle ges utomlands. Allt från när sonen spelar, till Premier League lockar mig. I BK Häcken finns det en mycket bra breddverksamhet, ett intressant A-lag med stor potential samt Gothia Cup som den stora globala aktören. Gemensamt för klubben och de verksamheter som bedrivs är att det finns ett stort och naturligt samhällsengagemang, vilket känns viktigt för mig, säger hon.

Louise Karlsson har bred erfarenhet från tidigare styrelsearbete och tror att hon bland annat kan bidra med kunskap runt det idrottsliga till såväl breddverksamhet som till den yttersta eliten.

– Genom åren har jag lärt mig vad som krävs för att nå elitnivå och det tror jag inte bara gäller det idrottsliga utan även ute i det vanliga arbetslivet. För min egen del hoppas jag lära mig mer om hur klubben fungerar och hur klubben fungerar i omvärlden. Det ska bli oerhört roligt och spännande och jag känner mig hedrad och glad över förfrågan till en styrelseplats.

Johan Lövqvist är sedan 2008 vd på sport- och outdoor-företaget Tenson. Som ung spelade han fotboll och ishockey där fotbollen senare fick ge vika när Johan valde hockeyn och en plats i Stenungsunds A-lag. Därefter följde flera år med golf, vilket han också arbetade med i Norge.

– Det blev mycket golf då men i samband med att jag började på Tenson fanns det mindre tid för golfen och nu kommer jag väl ut tre till fyra gånger under en säsong. Istället åker jag skidor och sedan några år tillbaka cyklar jag mycket, både på landsväg och ute i skogarna. Jag var också med i Team Rynkeby där vi cyklade till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden, säger Johan.

När Johan Lövqvist tog uppdraget som vd för Tenson var det ett företag i stor kris och i behov av utveckling och nytänkande. Efter några tuffa år med olika ägare så är företaget på rätt kurs och mår bra.

– Jag tror att entreprenörskapet är något jag kan bidra med i styrelsearbetet och jag vet att BK Häcken alltid drivits av detta, inte minst i Gothia Cup. Jag har sedan länge erfarenhet av att arbeta med stora varumärken, vilket jag kommer att ha nytta av i arbetet i föreningen. BK Häcken beskriver samhället ur ett mångkulturellt perspektiv och man har lyckats med gemensamma mål vilket ger klubben en fantastisk position.

Det stora engagemanget lyser igenom och vi pratar om vikten av ett gott ledarskap och kraften som kommer från en arbetsplats där glädjen är stor och närvarande.

– Det skall vara roligt på jobbet, då presterar man bättre, men det går aldrig att bortse från betydelsen av en ekonomi i balans. Det är avgörande. Ekonomin måste alltid vara i fokus.

Bollklubbens ambition att ta nästa steg i utvecklingen är något Johan helt delar.

– Jag älskar fotboll och BK Häcken har en spännande resa framför sig. En resa där vi måste ta oss ur lillebrorskomplexet, fylla läktarna på Bravida Arena och skriva ny historia!

Huvudpartner

Officiella branschpartners