Derbyvinst med storspelande Lindström!

Annars var det IFK som tog tag i taktpinnen och förde spelet de första minuterna men sedan kom omställningen via en lång boll som Shkodran Maholli snyggt klackar till Chisom Egbuchulam som tar sig förbi sin försvarare och snyggt placerar bollen intill Erik Dahlins högra stolpe och därmed gjorde 1–0 för Bollklubben redan i den fjärde matchminuten.

Första halvlek kom annars att handla mycket Omarsson som ställde till det för Bollklubbens unga försvarslinje.

– Omarsson är såklart lite av en annan kaliber men våra backar gör det bra. IFK hade de mesta av bollinnehavet och kom till en del chanser. Bollklubben måste lugna ner tempot lite och inte bara gå på snabba omställningar då kan vi jämna ut spelet, summeras den första halvleken av Tomas Andersson, dagen till ära expertkommentator under matchen som sändes live på facebook.

Det är också vad som sker när andra halvlek drar igång. Bollklubben börjar vinna andrabollarna som i första halvlek vanns av IFK och redan i andra minuten resulterar det i utökad ledning.

– Gustav Berggren tar sig fram på vänsterkanten och trycker med vänsterfoten in 2–0 från nära håll. Kul för Gustav att få skriva in sig som målskytt, säger Tomas Andersson som också höll Berggren som en av de bättre spelarna i första halvlek.

Bollklubben för matchen och skapar en del bra lägen medan IFK har svårt att ta sig igenom det gulsvarta försvaret. I den 79 minuten kommer avgörandet då vi på en snabb omställning, som verkar gå förlorad, då bollen går mot Chisom i offsideläge. Chisom ställer sig dock passiv medan bollen går mot IFK målet där Shkodran Maholli rusar fram och stressar IFK försvaret till en rensning som går i eget mål och 3–0, som också blir slutresultatet, är ett faktum.

–Vi vinner matchen rättvist, sett över 92 minuter. IFK har mest boll i första och vi i andra. Vi kommer till fler vassa avslut och kunde och borde nog gjort ett par mål till, summerar Tomas Andersson dagens match och fortsätter, det är flera som gör en bra match idag. Jakob Lindström är lysande och han visar gång på gång att han behärskar flera positioner. Vår unga backlinje med Felix Stengarn, Filip Trajanovski och Teo Wålemark förtjänar ett gott betyg. Chisom Egbuchulam var pigg och redan nämnde Gustav Berggren gjorde en mycket bra match. Kevin Ackermann som haft en del skadeproblem under våren jobbar mycket starkt. Alltid skönt med en derbyvinst och vi hoppas på samma utgång på tisdag då lagen möts igen! Avslutar dagens expertkommentator Tomas Andersson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners