Dubbla chanser till prestigefullt pris

BK Häcken har dubbla chanser att vinna det prestigefulla Gyllene Hjulet på torsdag. Både BK Häcken och Gothia Cup är nominerade i kategorin ”Årets Rättighetsinnehavare” på galan.

– Att vara nominerade till ett av branschens finaste priser betyder att vårt arbete går i rätt riktning och det är kul att det uppmärksammas, säger klubbens försäljningschef Thomas Anderson.

BK Häcken har de senaste åren stärkt sin ställning i Göteborg, något som inte minst visat sig i vår växande skara av partners. På tio år har BK Häckens sponsorintäkter ökat med 340 procent och bara sedan 2014 är ökningen 80 procent.

Detta är resultatet av ett målmedvetet och strukturerat arbete som påbörjades för några år sedan.

– Vi konstaterade att en viktig faktor för att nå framgång är att ha ett bra affärsnätverk med Hisingen och Göteborg med omnejd som huvudfokus, säger Thomas Anderson.

BK Häcken har byggt upp sex olika nätverksformat, med bland annat hälsoträffar, speed-dating och seminarieresor, där våra partners får mötas och skapa nya kontakter. Under 2016 gjordes det affärer mellan företagen i partnernätverket för närmare 300 miljoner kronor. I år utvecklar vi en digital plattform som ytterligare en yta för våra partners att nätverka i.

– I sann BK Häcken-anda gör vi det på vårt sätt och tror mer på flervägskommunikation än envägskommunikation. Vi försöker att jobba närmare våra partners och skapa ytor och former för att göra affärer utanför själva fotbollen. Det ska finnas en passion för fotbollen och det föreningen står för, men det är även viktigt att företagen får tillbaka något på den investering de gör, säger Thomas Anderson.

Han betonar vikten av att ha en bra och engagerad huvudpartner i BRA, vilket ger ringar på vattnet från fler företag i nätverket.

– Det är en framgång för oss att ha aktiva partners, som är med och leder utvecklingen och har ett intresse av det. Vi får våra partners involverade och engagerade.

Ett kvitto på det framgångsrika arbetet är nomineringen till Gyllene Hjulet, i kategorin ”Årets Rättighetsinnehavare”. Galan går av stapeln på torsdag kväll och en av konkurrenterna till det prestigefulla priset är faktiskt vi själva, då även Gothia Cup är nominerad i samma kategori.

– Vi känner oss stolta och glada över att ett hårt och strukturerat arbete ger resultat i slutändan – vi är ett hårt arbetande team och nomineringarna ger bara ett extra bevis på att vi ska fortsätta att sträva efter att göra det på vårt sätt. Vi ska fortsätta vara innovativa för att hitta nya lösningar för våra partners att göra affärer, säger Thomas Anderson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners