En trepoängare som värmde

201 minuter tog det men när Alexander Farnerud klippte till med vänsterfoten och gjorde årets första gulsvarta allsvenska mål, var det ett mål som var väntan värd. Från 27 meter fick han till en riktig pärla, som letade sig in i första krysset.

Och mål nummer två dröjde sedan bara fem minuter – Egzon Binaku stod för ett fint förarbete på vänsterkanten och serverade Crespo ett inspel som anfallaren tryckte in bakom Tommy Naurin i Sundsvallsmålet på ett tillslag.

2–0 i paus kunde ha varit mer. Ett samlat, aggressivt presspel resulterade gång på gång i att BK Häcken vann bollen i bra lägen och kunde såra Giffarna med vassa kontringar. Men den bästa möjligheten var en fast situation, då Paulinho fick chansen från straffpunkten sedan Farnerud rivits ner i just en kontring – men den gången räddade Naurin.

Paulinho var den som fick Bollklubbens bästa målchans även i andra halvlek, då vi kom fyra mot två i en kontring. Palle fick bollen till vänster i straffområdet men avslutet satt i stolpen.

Hemmalaget reducerade i den 58:e minuten genom Kristinn Freyr Sigurdsson och flyttade i slutet fram och satsade allt på en kvittering, men lyckades inte hota med några farligheter. Istället packar vi med oss årets första trepoängare i väskan hem till värmen på Hisingen.

– Först och främst är vi klart glada över att vi åker härifrån med tre poäng. Jag tycker vi gör en bra match, vi kontrollerar den och är bättre än motståndaren. Vi spelar ett aggressivt presspel och de spelare som ska hota motståndarna gör det. Ser man till de gubbar vi hade på banan i dag, så var det en ganska offensiv approach och då är vi bättre när vi vinner boll högt upp i banan, säger Mikael Stahre och tillägger:

– Sedan är det alltid jobbigt när man bara leder med en boll, men vi klarar av det. Totalt sett är det en ganska nöjd Häcken-tränare i dag.

Nu laddar vi om för hemmamatchen mot IFK Norrköping, på söndag, 23 april, kl 15.00. Här kan du köpa biljetter till matchen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners