”En väldigt svåranalyserad match”

Den mållösa hemmapremiären mot Kim Källströms Djurgården skulle visa sig bli en match som innehöll oändligt många spelavbrott. Dessvärre – för Bollklubbens del – skulle dessa avbrott ligga till grund efter skador på Häckenspelare.

Redan i den första minuten landade Alexander Faltsetas illa i en duell på mitten och tvingades utgå med en befarad knäskada. Emil Wahlström ersatte – vilket ledde till att Rasmus Lindgren fick ta ett kliv uppåt i banan.

Matchen kom sedan igång – och det i ett relativt högt tempo, dock utan några klara målchanser för lagen. Efter den halva första akten skulle matchen gå ner i tempo och byta skepnad. Oturen skulle ännu en gång grina illa hos BK Häcken. Jasmin Sudic fick, efter en kollision med Gustav Engvall, lämna matchen på bår och vårt finska nyförvärv Juhani Ojala fick äntra planen – och därmed göra hemmadebut. Med andra ord hade mittbacksparet bytts ut efter dryga trettio minuters spel. (Jasmin Sudic kommer att magnetröntgas imorgon, men även här befaras det vara en knäskada)

Chanserna var lätträknade på Bravida Arenan denna afton. För Häckens del var det oftast Paulinho som hotade med ett par fina skott. Andreas Isaksson i gästernas mål visade sig, vid ”Palles” andra skott att landslagsklassen fanns kvar, genom att svara för en fin enhandsräddning. 

 

I den andra halvleken skulle ännu en skada dyka upp hos hemmalaget. Den här gången var det Gustav Berggren som fick linka av, med även han, en befarad knäskada. Superlöftet Daleho Irandust ersatte och gjorde därmed allsvensk debut.


– Det blev en konstig match på alla sätt. Vi åker på fyra skador, där Kari får spela de sista tjugo minuterna skadad. Det blir en väldigt svåranalyserad match, säger Mikael Stahre.

Med tanke på alla spelavbrott hade Mikael Stahre svårt att analysera matchen direkt efter slutsignalen, men han var nöjd över hur laget höll ihop det, stod upp i en så fysisk match och gjorde ett gediget arbete tillsammans. Och på presskonferensen efter matchen såg både Djurgårdens tränare, Özkan Melkemichel och Mikael Stahre 0–0 som ett rättvist resultat.

– Jag är nöjd över hur vi agerar som ett lag och att vi släpper igenom få målchanser. Vi har några halvchanser och någon frispark utifrån som kunde resulterat men jag är mest glad över att det inte blev några fler skador.  Jag kan nog säga att efter alla mina år elitnivå så är den här matchen en av de konstigaste, säger Mikael Stahre.

Huvudpartner

Officiella branschpartners