Inför GIF Sundsvall – Peter och ”Momo” tillbaka

Det är dags för Bollklubben att resa norrut och till kyligare breddgrader. På påskdagen gästar man Idrottsparken (Norrporten Arena) för match mot GIF Sundsvall och det är hög tid för säsongens första trepoängare.

 

Påskveckan började dessvärre – för Häckens del – på allra sämsta sätt. Vi fick ta emot två tråkiga skadebesked när det konstaterades att Alexander Faltsetas och Jasmin Sudic blir borta en längre tid. För den sistnämnda innebar det ett abrupt slut på den allsvenska säsongen och vi önskar Jasmin all lycka i hans rehabilitering och ser fram emot att se honom på plan igen när Allsvenskan 2018 sparkar igång. Alexander Faltsetas kan vi räkna med på plan igen efter sommaruppehållet.

 

Å andra sidan har vi under veckan fått ta del av positiva besked från övriga skador som drabbat A-laget på den senaste tiden. Mohammed Abubakari och Peter Abrahamsson har kört på för fullt och är äntligen tillgängliga för spel.

Kari Arkivuo och Juhani Ojala, som båda lämnade Bravida med stukade fötter senast, har fokuserat på återhämtning och rehab under veckan och bägge finns med i den 20-mannatrupp som åker med upp till Sundsvall. Detsamma gäller Gustav Berggren, som återhämtade sig snabbt efter smällen mot knäet i matchen mot Djurgården.

Laget har under påskhelgen tränat på i vanlig regi – för att vara så väl förberedd som möjligt inför matchen uppe i norr.  På söndag flyger laget upp till Sundsvall och Mikael Stahre tar med sig följande spelare till Medelpad:
Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Jakob Lindström, Joel Andersson, Juhani Ojala, David Engström, Paulinho, Gustav Berggren, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Chisom Egbuchulam, Shkodran Maholli.

 

Motståndarna
“Giffarna” gör sin tredje raka allsvenska säsong. De två senaste säsongerna har inneburit en kamp i de nedre regionerna av tabellen. Inför årets säsong har man bland annat tittat runt i Norden efter nyförvärv och hittat islänningen Kristinn Freyr Sigurdsson och den finländska försvararen, Juha Pirttjoki. Lägg därtill hemvändaren Linus Hallenius, Lars Krogh Gerson och Noah Sonko Sundberg, så är Sundsvall ett slagkraftigt lag 2017. Den allsvenska säsongen började man på ett fint sätt genom att besegra nykomlingen AFC United på hemmaplan. I tisdags åkte man ner till Malmö och vände hemåt med en 0–2-förlust.

GIF Sundsvalls senaste startelva (0–2 mot Malmö FF).

Naurin – Danielsson, Björkander, Pirttjoki – Larsson, Krogh Gerson, Suljevic, Steindorsson, Olsson – Freyr Sigurdsson, Wilson.

Våra senaste resultat mot GIF Sundsvall (Häckens siffror först)

26 sep 2016: Allsvenskan, 0–0 (b)
24 april 2016: Allsvenskan, 0–1 (h)
19 okt 2015: Allsvenskan, 3–1 (h)
13 april 2015: Allsvenskan, 1–1 (b)
4 nov 2012: Allsvenskan, 2–1 (b)
30 juni 2012: Allsvenskan, 1–2 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners