Längtan är över

Det har varit en lång väntan men nu är det dags. Allsvenskan 2017 sparkar igång – och för BK Häcken blir det en tuff utmaning när en av guldfavoriterna, AIK, väntar på Friends Arena.

Laget har sedan genrepet mot Trelleborgs FF (0-0) förra lördagen genomfört ytterligare en träningsvecka på GPA och nu står man beredd för att ta sig an den allsvenska säsongen.

Motståndarna är, likt varje säsong, ett lag som aspirerar om topplaceringarna och i år har AIK rustat upp sitt lag med en del namnkunniga spelare. Bland annat har Kristoffer Olsson, Simon Thern och hemvändaren Henok Goitom kompletterat Rikard Norlings lagbygge inför årets säsong.

Häcken ställdes mot premiärmotståndaren för så sent som för tre veckor sedan. Då var det kvartsfinal i Svenska cupen och Bollklubben gick segrande (3-0) ur den kampen.

Då var då och nu är nu. Mikael Stahre och hans mannar kan räkna med ett revanschsuget AIK som äntrar Nationalarenan med en högljudd och entusiastisk hemmapublik i ryggen.

Mohammed Abubakari är inte redo för spel efter sin lårskada, utan saknas i matchtruppen, som ser ut enligt följande:

Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Joel Andersson, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Jasmin Sudic, Juhani Ojala, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Alexander Farnerud, Gustav Berggren, Nasiru Mohammed, Adam Andersson, Paulinho, Alhassan Kamara, Chisom Egbuchulam, Shkodran Maholli.

Avspark: 15.00, Friends Arena. Matchen sänds på C More Sport.

Våra senaste matcher mot AIK
12 mars 2017: kvartsfinal SC, 3–0 (h) 
27 okt 2016: Allsvenskan, 1–2 (b)
8 maj 2016: Allsvenskan, 2–3 (h)
19 september 2015: Allsvenskan, 1–2
6 juni 2015: Allsvenskan, 0–0
24 augusti 2014: Allsvenskan, 0–1 (b)
27 april 2014: Allsvenskan, 2–2

Huvudpartner

Officiella branschpartners