Mållöst på Friends Arena

Premiären är avklarad och säsongens första poäng är inkasserad. En jämn tillställning med mer kamp och hårt jobb än finspel slutade 0-0. BK Häcken reser därmed hem till Hisingen med en poäng efter en bra försvarsinsats mot guldaspiranten AIK.

– Vi gör en stabil match och ska vara nöjda med poängen, men samtidigt hade vi kunnat ta hem alla poäng också, säger kapten Rasmus Lindgren om premiären. 

Det var fina förutsättningar när Häcken gästade Nationalarenan för att sparka igång den allsvenska säsongen. Dessvärre drabbades vi av ett bakslag innan matchen när Peter Abrahamsson fick kasta in handduken under uppvärmningen. ”Krickan” fick därmed ställa sig mellan stolparna – något han gjorde med bravur. 

– Peter fick en liten kompression i ryggen efter ett utkast på träningen igår. Han var mycket bättre redan i dag, men uppvärmningen var tveksam så vi valde att inte chansa. Han kommer förhoppningsvis vara hel om några dagar, kommenterar sjukgymnast Patrik Ghazarian om Peters situation. 

Häckens försvarsspel var under matchen stabilt och AIKs anfall togs väl om hand av firma Lindgren/Sudic. Den farligaste chansen hade Johan Blomberg när endast fem minuter återstod – en boll i stolpens utsida räddade Häcken vid det tillfället

– En solid försvarsinsats och det är ett härligt ”go” i laget hela tiden, det finns många bra saker att ta med sig till hemmapremiären, säger Lindgren som är glad över att vara igång på allvar:

– Otroligt kul att det är igång nu, vi har en bra känsla i laget och att kliva in idag på Friends Arena var häftigt.

Laget från Hisingen hade även de ett par chanser som kunde ha resulterat i mål. Rasmus Lindgren visade att vid två tillfällen att hans distansskott blir ett farligt anfallsvapen i år. Två gånger ställde han till med problem nere hos Oscar Linnér i AIKs mål. 

I matchens slutskede hettade det till vid flertalet gånger, och domare Andreas Ekberg hade mycket att hålla reda på. I den 88e matchminuten valde han att ge Nasiru Mohammed gult kort – som tyvärr för Häckens del var hans andra – och därmed utvisning. Mohammed är därmed avstängd i hemmapremiären mot Djurgården nästa söndag. 

– Vi hade med lite flyt kunnat vinna den här matchen, personligen tycker jag även att vi ska ha straff när Crespo fälls, men framåt känns det bra, lite mer flyt bara så vinner vi detta, säger Rasmus Lindgren som nu laddar om med sitt lag med hemresa och sedan en ny träningsvecka på GPA. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners