Stahre: ”Nöjd med lagets mentalitet”

I morgon väntar årets andra hemmamatch i Allsvenskan, mot fjolårstrean IFK Norrköping. Tre omgångar in på säsongen är Bollklubben fortfarande obesegrad och med fem poäng placerar vi oss på en sjätte plats i tabellen.

– Allsvenskan är grymt jämn, vilket än en gång bevisas av att redan efter två matcher fanns det inget lag som hade gått fullt och inget lag som hade noll poäng, säger Mikael Stahre.

De tre första matcherna har haft helt olika karaktärer och Stahre är nöjd med hur hans lag hållit ihop det och hanterat de förutsättningar som varit vid varje enskild match.

– Vi har haft inriktningen att vi ska bygga upp ett spel där alla delar räknas och jag tycker verkligen att de tre första allsvenska omgångarna har understrukit vikten av att klara av många situationer. Vi bygger upp en mentalitet där man ska klara av att hantera en premiär med 27 000 fanatiska hemmafans, hantera det när oturen är framme och vi åker på en massa skador i hemmapremiären, och hantera att åka upp och leverera resultat i en svår bortamatch i Sundsvall. På det sättet är jag nöjd med hur snabbt laget har tagit till sig det vi pratat väldigt mycket om.

Nu hoppas han på att få spela en hemmamatch med mer rytm än senast, för att laget ska kunna ta nästa steg i sin utveckling.

– Det finns fotbollsmässiga saker att utveckla – vi vill förvalta bollen bättre, skapa fler målchanser och göra fler mål. Matchen senast var ett steg framåt, där vi är inne i motståndarens straffområde massvis av gånger och skapar många chanser. Det är en del av helheten men det viktigaste av allting är att laget inte läcker, utan att vi jobbar tillsammans och gör det vi har bestämt, säger Mikael Stahre.

 

BK Häcken–IFK Norrköping

Avspark: 15.00, Bravida Arena.

Matchtruppen

Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Juhani Ojala, Paulinho, Gustav Berggren, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Chisom Egbuchulam, Shkodran Maholli.

Motståndaren

IFK Norrköping har, efter ett framgångsrikt cupspel, haft en tuff inledning på Allsvenskan. Laget vann premiären hemma mot Hammarby men har sedan tre raka förluster – mot Östersund och Sirius i Allsvenskan och där emellan mot Östersund i cupfinalen.

IFK Norrköpings senaste startelva:

Michael Langer – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Eric Smith, Christopher Telo – Nicklas Bärkroth, Filip Dagerstål, Daniel Sjölund, Niclas Eliasson – Karl Holmberg, Sebastian Andersson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners