Till alla Blåränder,

Det senaste dygnet har våra blickar och tankar varit riktade mot vår huvudstad, mot er hemmaplan. Vi har förfasats över hur terrorn tagit sig innanför våra gränser och den rädsla den sprider men vi har också fyllts av den medmänsklighet Stockholm visat upp, hur en hel stad under #openstockholm sträckt ut sina armar och erbjudit skjuts, mat, övernattning, barnpassning.

Vi har följt en gemenskap och hjälpsamhet utan följdfrågor. En kärlek utan gränser – utan politiska åsiktsskiljaktigheter, utan klubbtillhörighet.

Vi är Sverige. Och som någon skrev: solidaritet är vårt defaultläge.

Det som hänt är fortfarande ogreppbart på många sätt. Men i dag, i går och i morgon vänder vi oss till fotbollen i det här läget. För att det är fotboll vi kan, för att fotbollen ger en konkret tydlighet att förhålla sig till. Men framför allt för att fotbollen är vårt främsta verktyg för solidaritet och medmänsklighet.

 

Därför är det glädjande att se att ni är så många Djurgårdssupportrar som tar er till Hisingen i morgon. Bortaklacken, som fyller ena kortsidan, kommer att vara fullsatt med 1 550 personer vars hjärtan brinner lika starkt för fotbollen som våra gör.

Men det räcker inte – ni Blåränder kommer att ta plats på fler läktarsektioner. Och det värmer ännu mer att vi kan visa upp – för de som fortfarande tvivlar – att i fotbollen står vi tillsammans. I går, i dag, i morgon.

Allsvenskan vore inte världens bästa serie om det inte var för supportrarna. Och våra supportrar skulle inte ge oss ett sådant bra stöd i vår hemmaborg om det inte vore för er bortasupportrar. För precis som på planen, behöver vi en motståndare på läktaren. Rivaliteten mellan varandra, stärker kärleken till det egna laget.

Men över rivaliteten står gemenskapen, solidariteten, tillhörigheten. Även om färgerna på våra tröjor är olika och fastän en av oss kommer att knyta näven i fickan när den andra sträcker händerna i skyn i ett måljubel. För vi är svensk fotboll. Vi är Sverige.

 

Med tanke på att ni är så många som sannolikt kommer till arenan i samlad skara, finns det risk att ni får stå i kö i entrén i väntan på att få komma in, på grund av biljetthantering och visitering. Pyrohundar kan förekomma. Vi gör vad vi kan för att entrén ska ske så smidigt som möjligt och vi hoppas att ni kan ha överseende med det om ni får vänta.

När ni kommer in på arenan bjuder vi på kaffe innanför entrén och vi kommer att göra allt vi kan för att öppna upp vårt hem för er, likt ni de senaste dagarna öppnat upp era hem för våra medmänniskor.

Före avspark kommer vi att hålla en tyst minut för att hedra offren i attentatet på Drottninggatan och båda lagen kommer att spela matchen med sorgband.

 

Vi hoppas på ännu en härlig allsvensk kväll.

Vi är mångfald, vi är fotboll, vi är Hisingen. Vi är Sverige.

 

Varmt välkomna till Hisingen,

önskar BK Häcken

För att underlätta ert besök på Hisingen, har vi sammanställt lite information som förhoppningsvis kan vara till er hjälp på söndag:

Bravida Arena

Arenan öppnar: 16.00 (avspark: 17.30).

Publikkapacitet: 4 540 sittande, 1 840 stående.
Publikrekord: 6 380 (Mot IFK Göteborg 19 september 2016).

Bortasektion: Sektion C (Ståplats), sektion B (Onumrerad sittplats).

Entré bortasektionerna: Entré C, oavsett sektion (mittemot Mc Donalds, mot Hjalmar Brantingsgatan).

Kapacitet bortasektion: 1 550 platser, fördelat på sektion C (890 ståplatser) och sektion B (660 sittplatser).

Kartlänk: http://kartor.eniro.se/?q=bravida+arena,+g%C3%B6teborg

Mer arenainformation: https://gotevent.se/arenor/bravida-arena

Biljettscanning från mobiltelefon:

Matchbiljetten kan scannas från mobilen. Tänk på att ha batteri på telefonen och att ha biljetten nedladdad, vid risk för dålig mottagning. Sprickor på skärmen får ej förekomma då det omöjliggör scanning av biljetten.

Supporterservice på bortasektionen

Mat och dryck: Det finns tre försäljningsställen på bortasektionen, två kiosker med vanligt kioskutbud och en vagn, som främst säljer dryck.

Toaletter: Ja.

Hiss: Nej.

Hitta till Bravida Arena

Kartlänk: http://kartor.eniro.se/?q=bravida+arena,+g%C3%B6teborg

Närmsta hållplats: Hållplats Wieselgrensplatsen alternativt Rambergsvallen.
www.västtrafik.se

Parkering: Antalet parkeringsplatser är mycket begränsat och vi rekommenderar därför samåkning och kommunala färdmedel, som fungerar alldeles utmärkt. Parkeringen i anslutning till Bravida Arena betalar du genom parkeringsautomaten som tar mynt samt Göteborgs Stads parkerings-app. Skulle denna parkering vara full rekommenderar vi att parkera på Volvo Lundby eller Backaplan.

Tifo på bortasektionen

Mått på sektion: 30 meter banderollyta.

Staket: Räcke.

Reklamskyltning framför sektionen: Nej.

Läktarkonstruktion: Sektion C: ståplats. Sektion B: fasta stolar.

Fotoackreditering för bortasupportrar: Ansök via er SLO, Lena Gustafson Wiberg, eller mejla press@bkhacken.se (Vi har glädjande nog redan ackrediterat tre fotografer från Djurgårdssupportrarna).

Huvudpartner

Officiella branschpartners