Truppen i hemmapremiären

Det har gått 154 dagar sedan Bollklubben senast spelade allsvensk match på Bravida Arena. Imorgon är det äntligen dags igen. Kim Källström vänder “hem” med sitt Djurgårdens IF och Hisingen rustar för fest!

Söndagens allsvenska premiär på Friends Arena har hunnits smälta hos spelare, ledare och supportrar. Känslan och reaktionerna var att en poäng borta mot “Gnaget” var helt okej, även om tre poäng kändes inom räckhåll.

Nu riktas blickarna mot morgondagen och hemmapremiären på Bravida Arena. Trycket på biljetter har varit hårt under veckan, och när solen så sakteliga letat sig fram – och prognosen för söndagen är god – så är förutsättningarna perfekta för en fotbollsfest.

Peter Abrahamsson och Mohammed Abubakari rehabtränar fortfarande och saknas därmed i matchtruppen på 18 spelare:

Christoffer Källqvist, Jonathan Rasheed, Joel Andersson, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Jasmin Sudic, Emil Wahlström, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Alexander Farnerud, Daleho Irandust, Gustav Berggren, Paulinho, Chisom Egbuchulam, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.


BK Häcken–Djurgårdens IF, Bravida Arena
Allsvenskan omgång 2 
Avspark: 17.30. (För er som inte kan ta er till Bravida i morgon, sänds matchen på C More Fotboll)

Våra senaste resultat mot Djurgårdens IF (Häckens siffror först)  
31 okt 2016: Allsvenskan, 1-0 (b)
29 maj 2016: Allsvenskan, 3-1 (h)
1 aug 2015: Allsvenskan, 1-2 (b)
9 april 2015: Allsvenskan, 1-1 (h)
28 juli 2014: Allsvenskan,  2-1 (h)
21 juli 2014: Allsvenskan, 2-1 (b)

Bollklubbens senaste hemmapremiärer
3 april 2016 Elfsborg, 2-1 (Paulinho, Mohammed)
9 april 2015 Djurgården, 1-1 (Makondele)
31 mars 2014 IFK Norrköping, 2-0 (Ericsson, El Kabir)
31 mars 2013 IFK Göteborg, 0-3
7 april 2012 Malmö FF, 5-0 (Anklev, Majeed 2, Makondele 2)

Motståndarna 
Gästerna kommer till Bravida Arena med en förlust i ryggen och jagar, likt Bollklubben, säsongens första trepoängare. Starten blev inget de hade hoppats på då nykomlingen Sirius bärgade hem samtliga poäng från Tele2 Arena. Tränaren Özkan Melkemichel förfogar över ett profilstarkt lag, där Jonas Olsson, Kim Källström och Andreas Isaksson bidragit till att intresset för och pressen på Djurgården ökat inför säsongen.

Djurgårdens senaste startelva (0–2 mot IK Sirius):
Isaksson – Beijmo, Une Larsson, Olsson, Käck – Eriksson, Mrabti, Källström, El Kabir – Kadewere, Engvall.

Huvudpartner

Officiella branschpartners