Tunga skadebesked

Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas genomförde under måndag förmiddag mr-undersökningar, efter de knäskador de drabbades av i matchen mot Djurgården. Och beskeden är dessvärre tunga.

Jasmin Sudic har en främre korsbandsskada och en inre sidoledbandsskada i vänster knä. När svullnaden lagt sig och han fått tillbaka rörligheten i knät kommer han att opereras.

– En normal rehab efter operation av en korsbandsskada är cirka sex till åtta månader, säger sjukgymnast Johan Sandberg.

Den 26-årige mittbacken har tidigare haft tre korsbandsskador i höger knä men det är inget som påverkar rehabiliteringen den här gången, då skadan är i hans, fram till i går, friska knä.

Jasmin ber om att få bli lämnad ifred i några dagar, för att smälta det tunga beskedet och vi hoppas att media tar till sig den uppmaningen och ger honom lugn och ro. 

Även Alexander Faltsetas fick ett tufft besked efter mr-undersökningen. Mittfältaren har en inre sidoledbandsskada och bedömningen är att han blir borta från spel i sex till åtta veckor. 

– För Faltsetas krävs ingen operation utan vi påbörjar rehabilitering direkt. Vi räknar med att han är tillbaka efter uppehållet i juni, säger Johan Sandberg.

Förutom de två knäskadorna, drabbades vi av några mindre skador mot Djurgården. Kari Arkivuo och Juhani Ojala stukade båda foten under matchen.

– Det är inga skelettskador. Vi får avvakta och se, det handlar om hur de svarar på rehaben men vi utesluter inte att de kan vara med på söndag (mot Sundsvall). Det är vår förhoppning, säger Johan Sandberg.

Gustav Berggren fick en smäll på vänster knä – det är ingen skada i knäleden utan en rejäl smäll och blödning i muskeln precis ovanför knät.

– Svullnaden måste gå ner och han måste få tillbaka funktionen i musklerna. Vi utesluter inte spel på söndag, utan veckan får utvisa det, men det är tveksamt, säger Sandberg.

Samtidigt är statusen positiv för de spelare som varit utanför laget på grund av skador de senaste veckorna. Såväl Mohammed Abubakari, Peter Abrahamsson och David Engström trappar upp fotbollsträningen den här veckan.

– Målet och förhoppningen är att de är tillbaka på söndag, men vi får följa hur de reagerar på upptrappningen i träning under veckan.

Tränare Mikael Stahre lider med Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas.

– Först och främst är det väldigt tråkigt för individerna som blivit skadade och vi känner stora sympatier för dem i dag. Sedan är det jättetråkigt för laget att förlora deras kvaliteter, som tränare vill man alltid ha med alla, men vår trupp är välbalanserad och ganska väl tilltagen i grunden. Truppen är sammansatt på ett sådant sätt att vi ska kunna klara av skador, säger Mikael Stahre.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners