”Vi känner oss väldigt starka tillsammans”

Det är full aktivitet för A-laget när påskhelgen står för dörren. Gym och återhämtning idag, träning imorgon på påskafton och till sist – match uppe i Sundsvall på påskdagen.

För Emil Wahlström har de två inledande matcherna på säsongen inneburit två inhopp, där han i den senaste matchen mot Djurgården redan fick hoppa in efter fem minuters spel.
– Ja, man hann ju knappt sätta sig på bänken innan det var dags att kliva in. Men jag har varit med ett tag nu så det kändes ändå lugnt, man är så pass förberedd för match även om du inte startar, säger Emil Wahlström.

Emil Wahlström känner sig nöjd med sitt och hans lagkamraters agerande i försvarsspelet – nu gäller det att även steppa upp offensivt.
– Vi känner oss väldigt starka och kompakta tillsammans, de matcherna som varit nu har vi verkligen tagit igenom oss som lag och det är ett gott tecken inför fortsättningen, säger Emil och fortsätter:

– Vi behöver bli bättre i uppbyggnadsfasen, våga mer och få in det här spelet som vi vill.

Skadorna som drabbade laget i den senaste matchen har inte undgått någon vid det här laget och här menar Emil att man som lag svetsas samman, men samtidigt ska det inte finnas en oroskänsla över att själv bli skadad.

–  Det går så snabbt i fotboll och man vet aldrig när skador inträffar eller när du ska spela. Stahre har pratat i veckan om att vi inte ska tänka “tänk om det drabbar mig nu”. Då blir det bara värre, vi behöver få bort de tankarna, säger Emil och tillägger:

– Vi har stöttat Jasmin och Alexander på bästa sätt och tagit till oss effekten av att det uppstår skador. Det blir en slags “vi mot dom-känsla” över det, det är inte bara elva spelare som är tillsammans utan hela laget dras med, man märker hur viktigt det blir när sådant här sker.

Emil Wahlström ser fram emot Sundsvallsmatchen på påskdagen – och tack vare att laget flyger upp på söndagen hinner han med att koppla av med familjen under påskhelgen.

– Det är viktigt att få koppla av och tänka på annat än fotboll ibland. Man lär sig med tiden hur viktigt det är att få den tiden – att helt enkelt tänka på annat än fotboll för en stund.

Huvudpartner

Officiella branschpartners