Dags för årets första derby

Det har gått över sex år sedan Bollklubben senast besegrade Göteborgskollegan, IFK Göteborg. I morgon är det hög tid att bryta den trenden. #Detärdagsnu

Trots 13 skott på mål och en offensiv som ständigt hotade, så åkte Bollklubben hem från Örebro i onsdags med ett 0–0-resultat . Imorgon väntar IFK Göteborg på Bravida Arena och till den matchen tar Mikael Stahre med sig den goda känslan som skapades i Örebro och som har förlängts över Valborgshelgen. Det som nu ska åtgärdas är målproduktionen.

– Med undantag att vi inte vann i Örebro, så tycker jag att vi har haft en bra vecka. Det är en bra känsla i truppen och vi är laddade inför imorgon, säger Mikael Stahre och kommenterar derbyrivalen IFK Göteborg:
– De är en annan motståndare än Örebro, men mer likheter än olikheter. Det är ett bra fotbollslag som är stabila och solida med en hel del bra spelare, men som vanligt är det mest fokus på vår egen prestation.

Som sagt, spelet satt som det skulle i matchen mot Örebro och det är nu Mikael Stahres uppgift att få killarna att fortsätta jobba vidare på den prestationen.
– Det var en bra helhet i den matchen. Vi var aggressiva i vårt försvarsspel och släpper till väldigt få målchanser, vi har bra kontroll över vårt passningsspel och vi skapar målchanser.

Bollklubben kommer till morgondagens match med vissa skadebekymmer. Förutom våra två långtidsskadade avbräck så är Alexander Farnerud och Emil Wahlström inte disponibla. 

Matchtruppen:
Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, David Engström, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Joel Andersson, Jakob Lindström, Paulinho, Gustav Berggren, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Albin Skoglund, Daleho Irandust, Chisom Egbuchulam, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Motståndaren
IFK Göteborg har likt Häcken haft lite problem med målskyttet under inledningen av säsongen och kommer till Bravida Arena med tre raka 1–1-resultat. Den senaste spelades i onsdags på Gamla Ullevi mot Hammarby. Mikael Boman blev kvitteringshjälte för Kamraterna på stopptid. Hos “Blåvitt” är det skadebekymmer på Mads Albaek, David Boo Wiklander och Scott Jamieson. Även mittbacken Thomas Rogne sätts det ett frågetecken över inför morgondagens match.
Lagets senaste startelva mot Hammarby (4-4-2)
Dahlberg
Salomonsson Rogne Bjärsmyr Boo Wiklander
Björdal Diskkerud Razak Rieks
Boman Hysén

Senaste resultat mot IFK Göteborg (Häckens siffror först)
9 sep 2016: Allsvenskan, 2-2 (h)
4 april 2016:Allsvenskan, 0–1 (b)
8 aug 2015: Allsvenskan,  0–4 (b)
19 april 2015: Allsvenskan, 1–2 (h)
21 mars 2015: Svenska Cupen, 1–3 (b)
19 okt 2014: Allsvenskan, 2–3 (b)
2 juni 2014: Allsvenskan, 1–1 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners