Daleho skriver långtidskontrakt

I juni tar Daleho Irandust studenten men redan nu har han framtiden säkrad – åtminstone de närmaste 4,5 åren. I dag skrev 18-åringen på ett långtidskontrakt med BK Häcken, som innebär en förlängning till och med 2021.

– Jag ville ha ett så långt kontrakt som möjligt för att få tid på mig, säger Daleho.

Den vänsterfotade spelaren kom till Hisingen och BK Häcken från Gais inför förra säsongen. Skadeproblem gjorde att debutsäsongen i klubbens akademi inte blev så som Daleho Irandust önskat, men 2017 har börjat desto bättre.

Redan i hemmapremiären mot Djurgården gjorde 18-åringen allsvensk debut, mot Örebro gjorde han sin första match från start och i derbyt i tisdags hade Daleho en nyckelroll när gulsvart skaffade sig en 3–0-ledning i första halvlek.

Och nu ser det ut att bli många fler matcher i Häcken-tröjan. Daleho Irandust och sportchef Sonny Karlsson skrev på ett 4,5-årskontrakt på torsdagseftermiddagen.

– Det har varit klart ett tag, vi var egentligen färdigförhandlade i samband med lägret i februari. Vi har velat att han skulle få med sig sin skolgång i och med att han bara har några månader kvar av gymnasiet, men till slut har det blivit heltid med A-laget ändå, för han är så fantastiskt bra, säger Sonny Karlsson och tillägger:

– Vi är jätteglada, för det är en fantastiskt fin kille som vi unnar framgång. När han får lite skinn på näsan blir han ännu farligare på den här nivån.

Daleho Irandust är nöjd över att ha kontraktet påskrivet och klart.

– Det har gått hyfsat bra nu i början men det är optimalt med ett långt kontrakt för mig, för att ha tid på mig. Det känns kul att Häcken tror på mig, säger han.

18-åringen har tuff konkurrens om anfallsplatserna i laget men hoppas på mer allsvensk speltid framöver.

– Jag triggas av konkurrens, då måste jag prestera på topp och då utvecklas jag. Jag lär mig jättemycket här, jag kollar på de andra spelarna och det utvecklar mig.

Huvudpartner

Officiella branschpartners