Farnerud och Ojala tillbaka

Alexander Farnerud är, efter att ha missat tre allsvenska matcher äntligen tillbaka och redo för spel. Han och Juhani Ojala, som också haft skadebekymmer, finns med i bussen som rullar mot Kalmar på fredagskvällen.

BK Häcken reser till Småland för lördagsmatch mot Kalmar FF.  Efter det snöpliga poängtappet senast mot IK Sirius ska Bollklubben försöka ta sig tillbaka på vinnarspåret igen. Kalmar FF är hindret på den vägen. Laget tränade lätt på fredagseftermiddagen för att sedan sätta sig i bussen med destination Småland och Kalmar.

Det börjar som sagt ljusna på skadefronten hos BK Häcken och under veckan har Alexander Farnerud och Juhani Ojala tränat med truppen i vanlig regi och är redo för spel. Det är med andra ord endast våra långtidsskadade spelare Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas som missar matchen på grund av skada.

 

Dessvärre får Bollklubben fortsatt klara sig utan kapten Rasmus Lindgren, som avtjänar sin sista match på avstängningen han fick efter derbysegern mot IFK Göteborg.  Även Erik Friberg är avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort. Båda två är åter tillgängliga för spel i hemmamatchen mot Halmstad BK på onsdag.

 

Mikael Stahre har tagit med sig följande spelare på bussen till Kalmar:
Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Joel Andersson, Juhani Ojala, Emil Wahlström, David Engström, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Gustav Berggren, Paulinho, Jakob Lindström, Adam Andersson, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Daleho Irandust, Shkodran Maholli, Chisom Egbuchalam.

 

Matchstart Kl 16.00 på Guldfågeln Arena
Kalmar FF
Lördagens motståndare har öppnat årets allsvenska säsong på ett mindre lyckosamt sätt. Man har tagit en seger och förlorat fyra, där den senaste kom mot IFK Göteborg på bortaplan. Det är med andra ord, ett revanschsuget lag som tar emot Bollklubben på Guldfågeln Arena. Med spelare som bröderna Elm, Melker Hallberg och Romario visar KFF att man har ett slagkraftigt lag som siktar högt. Till matchen mot BK Häcken kommer man dock att sakna två av bröderna, Rasmus och David. Rasmus går fortsatt med skadeproblem medan David är avstängd. I förlustmatchen mot IFK Göteborg ställde tränare Peter Swärdh upp sitt lag enligt följande:
(4–4–2)
Hägg-Johansson, Nouri, Biskupovic, V.Elm, Thorbjörnsson, Eriksson, Romario, Hallberg, Johansson, Eid, D.Elm.

Senaste resultaten mot Kalmar FF (Häckens siffror först)

10 okt 2016: Allsvenskan 2–3 (h)
22 maj 2016: Allsvenskan 1–1 (b)
25 juli 2015: Allsvenskan 3–0 (h)
26 april 2015: Allsvenskan 1–0 (b)
28 sep 2014: Allsvenskan 3–2 (b)
5 maj 2014: Allsvenskan 4–1 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners