Förbundskaptenen besökte GPA

Det var finfrämmande på GPA när A-laget gjorde sin sista träning inför Sirius-matchen i morgon kväll. Förbundskapten Janne Andersson besökte GPA för första gången och var imponerad av det han såg.

– Det är ju bara att gratulera BK Häcken som har en sådan fin anläggning och till folket som varje dag får jobba i en sån här fin miljö, säger förbundskaptenen.

Janne Andersson tittade på BK Häckens förberedande träning inför hemmamatchen mot Sirius i morgon kväll och bytte några ord med spelare och ledare på GPA. Förbundskaptenen var även på Hisingen i tisdags, då på Bravida Arena och såg gulsvart derbyvinna med 4–0 mot IFK Göteborg.

– Underhållningsvärdet var det ju inget fel på, det var en rolig match att se. Häcken fick fin utdelning.

Tillsammans med den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren åker han runt till de allsvenska lagen för att dels visa upp sig, men även för att ta del av lagens olika sätt att träna och arbeta. Janne har under inledningen av säsongen sett några matcher på plats och kan summera det enligt följande:

– Underhållning har det ju varit, minst sagt. Jag såg derbyt i tisdags och så såg Peter Elfsborg–Östersund samtidigt. Sedan såg jag Djurgården–Norrköping förra veckan, så jag har valt rätt matcher kan man säga.

Om Janne Andersson var och tittade på några potentiella landslagsspelare låter han dock vara osagt, men han var imponerad av Daleho Irandusts första halvlek i derbyt.

– Jag har aldrig sett honom tidigare, men det var en intressant spelare. Det ska bli kul att följa honom, säger han och fortsätter:

– Peter Abrahamsson var ju med i vintras och jag tycker han har tagit stora steg, det är en ambitiös målvakt som jag lärde känna redan när jag tränade Örgryte. Han utvecklas hela tiden, säger Janne Andersson.

Inför BK Häcken – IK Sirius
Allsvenskan omgång 7
Bravida Arena
Avspark: 19.00
Entrén öppnar 18.00
Biljetter till matchen köper ni här

Senaste möten mellan lagen (Häckens siffror först)
9 september 2008: Superettan 8–0 (h)*
22 maj 2008: Superettan 2–0 (b)
9 september 2007: Superettan 3–2 (b)
20 maj 2007: Superettan 2–0 (h)

* Sirius största förlust någonsin i tävlingssammanhang och största segermarginalen i Superettans historia
Motståndarna
Nykomlingen IK Sirius spelar i Allsvenskan för första gången sedan 1974. Laget vann på ett imponerande sätt fjolårets superetta, och nu vill man etablera sig i landets högsta serie. Sirius har på de sex inledande omgångarna spelat in 10 poäng och placerar sig för tillfället på en andraplats i tabellen. Man har bland annat tagit två imponerande bortasegrar mot IFK Norrköping och Djurgårdens IF.
I den senaste matchen mot Jönköping Södra (1–1), ställde tränare Kim Bergstrand upp sitt lag enligt följande: (4–3–3)
Wicks
Larson Pehrsson Jarl Arvidsson
Gustafsson Ogbu Busch Thor
Sarfo Björkebaum Nilsson

Huvudpartner

Officiella branschpartners